Irene Pigge.
Irene Pigge.

Column Irene Pigge: veel zure smoeltjes op het station deze week

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Je weet wat er gezegd wordt over het leven toch? Dat het een feest is, maar dat je zelf de slingers moet ophangen? Het gaat erom dat je het jezelf leuk moet maken. En dat doe ik ook. Ik probeer datgene wat mij stoort om te buigen naar iets positiefs. 

Neem nou een voorval van afgelopen week. Een meisje komt binnen, flotst haar rugzak in het midden van het looppad en gaat zitten. Ik vraag haar wat ik voor haar kan doen. Geen reactie. Dus ik doe nog een poging en geërgerd trekt ze haar koptelefoon van haar oor. Ik vraag of ik haar kan helpen en een stuurs ‘Nee’ is haar antwoord. Ik wijs haar op het consumptie verplicht bordje, maar wil ook de lulligste niet zijn en zegt haar dat ze mag wachten tot er bezoekers komen die wél willen betalen voor stoel en verwarming. Een kort knikje als bevestiging.

Toen ze even later haar vriendin zag aankomen, ging ze naar buiten zonder bedankje, zonder groet. Ik ben haar achterna gegaan en heb haar -heel keurig verpakt in een ik-boodschap- verteld dat ik het prettig zou hebben gevonden om op zijn minst bedankt te worden. Gewoon, dat iemand aardig is. Het kost niets, maar het leven wordt er een stuk leuker van. Ik hoop dat ze het meeneemt en toepast.  Maar ik heb er een hard hoofd in, want ze keek zuur.

Dat deden wel meer mensen afgelopen week, maar dat komt door een andere manier om mijn dag een stuk leuker te maken. Ik heb zure snoepjes naast mijn pinautomaat gezet. Tuurlijk, verkooptrucje, maar ook helemaal ter vermaak van de koffiejuf, die bestellingen krijgt van mensen die ineens heel gekke bekken trekken. Daar wordt mijn dag zoveel leuker van!

Afbeelding
Strijd om QuizTijd wisselbokaal! 10 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op sport in Borne 12 uur geleden
Afbeelding
Rode Kruis en humanitair oorlogsrecht 13 uur geleden
Els is een goede match met Toos. Ze geeft precies de ondersteuning die nodig is.
'Ik krijg zin om iets aan te pakken!' 13 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: aaltjes en schimmels 13 uur geleden
De toppers van deze week 'Poor Things' en 'Dune (Part One)' zijn lang genoeg voor een grote popcorn.
In de bioscoop 13 uur geleden
'Jysk op Woonboulevard Almelo voegt een vleugje warmte aan je eetkamer'
Jysk voegt een vleugje warmte toe 13 uur geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: Jarig! 14 uur geleden