Afbeelding

Nieuwe en veiligere containerwagen

Algemeen

VRIEZENVEEN - Chauffeur Erik Ekkel heeft er maar liefst 2,5 jaar op moeten wachten, maar inmiddels rijdt hij in de nieuwe containerwagen, die volgens de wensen van Leemans gemaakt is. “Luxer en veiliger, zowel tijdens het rijden als tijdens het laden en lossen van de containers”, aldus Ekkel. Hij brengt en haalt met de nieuwe wagen bij zowel particulieren als bedrijven containers in Overijssel, Gelderland en Drenthe

Chauffeur Erik Ekkel heeft er 2,5 jaar op moeten wachten, maar inmiddels rijdt hij in de nieuwe containerwagen, die volgens de wensen van Leemans gemaakt is: MAN TGS 18.440 4*2. “Luxer en veiliger, zowel tijdens het rijden als het laden en lossen van de containers”, aldus Ekkel.

De nieuwe containerwagen van Leemans heeft de nodige technische innovaties. Deze zorgen er onder meer voor dat de afstand ten opzichte van de voorganger groot genoeg blijft, dat de wagen tussen de belijning blijft en grootlicht automatisch gedimd wordt. “Ik heb geen spiegels meer, maar zes camera’s registreren alles rondom de auto”, vertelt Ekkel. “Ook krijg ik meldingen wanneer bijvoorbeeld een fietser zich naast de auto bevindt of wanneer de container er niet goed op staat.” Volgens Ekkel is het laden en lossen veiliger geworden, omdat dit nu met een afstandsbediening gebeurt. “Ik heb beter overzicht en het risico dat er iets op mij valt is er niet meer, omdat ik niet pal naast de wagen sta.”

Afbeelding
Afbeelding
Eindconcert Optimist 23 mei, 12:58
Afbeelding
Maakdag festival in de Bibliotheek 23 mei, 12:57
Afbeelding
IJsclub Zenderen koopt grond ijsbaan 22 mei, 12:56
Afbeelding
Zo..maar zomer in Borne 22 mei, 10:55
Afbeelding
Ondermij-ningsmarkt voor inwoners en ondernemers 21 mei, 14:54
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 21 mei, 14:42
Het team van Idverde hoopt 25 mei veel belangstellenden te begroeten op de open dag. Eigen foto.
Open dag bij groenbedrijf Idverde 21 mei, 13:41
Afbeelding
Samen Kerken: Geen spijt van vriendschap 21 mei, 12:50