<p>Veel ge&iuml;nteresserden hebben de plannen bekeken voor de herinrichting van de Europastraat</p>

Veel geïnteresserden hebben de plannen bekeken voor de herinrichting van de Europastraat

Inloopbijeenkomst herinrichting Europastraat

BORNE - Vele belangstellen hebben vorige week maandagavond zich in het gemeentehuis voor laten lichten over de toekomstplannen van de Europastraat. Er was een bouwteam aanwezig om het ontwerp toe te lichten. De nieuwe Europastraat gaat minder ruimte bieden aan auto’s waardoor er meer ruimte komt voor fietsers voetgangers, groen en waterberging. Er worden 26 bomen gekapt en de anderen worden gesnoeid omdat ze of te groot zijn of omdat de wortels het wegdek opdrukken. Er komen 60 jonge bomen bij.

Door de Europastraat als 30 km weg in te richten, krijgt de openbare inrichting minder een verkeersfunctie en meer een verblijfsfunctie. Hierdoor krijgt het dorp een leefbaarder en groener karakter. 

Daarnaast is het plan om de Europastraat klimaatbestendig in te richten, onder andere door middel van waterberging en meer groen. Zo kan regenwater bijvoorbeeld worden opgevangen in beplanting en waterdoorlatende bestrating. Ook wordt het riool vervangen en vergroot, waardoor het stelsel in het centrum van Borne wordt ontlast.

Men begint in september met de werkzaamheden waarbij zo duurzaam mogelijke bouwmaterialen worden gebruikt. Volgend jaar april zou dan een en ander gerealiseerd moeten zijn.

Meer berichten