Afbeelding

Je moet het samen doen

Algemeen

BORNE - Op initiatief van de het gemeentebestuur worden Bornse inwoners in de gelegenheid gesteld hun visie etc. kenbaar te maken aan het college. Deze week stonden de wethouders Kotteman en Spekschoor tijdens de markt bij een koffiekar om te horen wat er zoal leeft in Borne.

Eén van de Bornenaren die in gesprek ging met wethouder Kotteman was Hans van Hasselt van Vluchtelingenwerk. De heer van Hasselt was niet een toevallige marktbezoeker maar speciaal naar het zomergesprek toegekomen. Hij maakt zich ernstig zorgen over het leerlingenvervoer van met name kinderen van immigranten uit Borne die wanneer ze naar school moeten aangewezen zijn op de Horizon in Hengelo, toch al gauw een ritje van zo’n zes kilometer dat ze per fiets af zouden moeten leggen. Deze kinderen kunnen echter nog niet fietsen, zijn de taal niet machtig en kennen de Nederlandse verkeersregels niet. Hij pleit er daarom voor om in ieder geval de eerste drie maanden het vervoer naar school voor hen regelen. Van Hasselt was erg blij met de toezegging van beide wethouders dat hij bij het binnenkort te houden evaluatiegesprek over het leerlingenvervoer aanwezig mag zijn om zijn visie hierop te geven. Volgende week de burgemeester en wethouder Velten.

Wethouder Arno Spekschoor was uitermate tevreden over het verloop van het eerste zomergesprek op de markt. Onder het genot van een kopje koffie konden bezoekers van de Bornse markt spontaan in gesprek gaan gaan de wethouders Spekschoor en Kortemark. Het zomergesprek is hem erg goed bevallen. Hij vindt het erg fijn om op deze manier onder de mensen te zijn. “Je moet het toch samen doen”. “Je kunt wel denken dat je alles vanuit het gemeentehuis kunt regelen, maar er zit zoveel energie en kennis onder de bevolking dat je deze moet gebruiken.” “Er is zoveel te doen in Borne, dat moet je koesteren,” volgens de wethouder.

Afbeelding
Afbeelding
Living Statues voor Sri Lanka 12 uur geleden
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor Mooi Weer Festival 13 uur geleden
Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 18 apr, 14:21
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 18 apr, 12:20
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36