<p>Bijzondere textielkunst in de tuin van het museum Bussemakershuis. Een afstudeerproject van Eveline Laagland.</p>

Bijzondere textielkunst in de tuin van het museum Bussemakershuis. Een afstudeerproject van Eveline Laagland.

Textielkunst centraal in tuin museum Bussemaker

BORNE - In de tuin van Museum Bussemakerhuis is het afstudeerproject van Eveline Laagland geplaatst. Zij is recent geslaagd voor de opleiding Fashion & Textile Technologies aan de Hogeschool Saxion.

Het kunstwerk bestaat uit een kimono van katoen met hoofddeksel en een stoel. Via een QR-code kunt u het achterliggende textielverhaal horen. De focus ligt op het herstel van de verloren connectie tussen mens en textiel. De kimono blijft buiten staan in alle weersomstandigheden waarbij gekeken wordt hoe de stof zich dan ontwikkelt. Deze verandering bepaalt hoelang het kunstwerk kan blijven staan. Dit kunstwerk is tevens gemaakt in het kader van de Textiel Festival Twente.

Het Bussemakerhuis: het verhaal achter de bakermat van de Twentse textielindustrie. Het Bussemakerhuis is het enige overgebleven linnenhandelshuis in Nederland dat nog in vrijwel oorspronkelijke staat verkeert en als museum is opengesteld voor publiek. Bij een bezoek aan het Bussemakerhuis ontdek je op eigentijdse wijze het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van de Twentse textielindustrie. Ook krijg je een unieke inkijk in de leefwijze van een fabrikeur en nauw daarmee verbonden het leven van de doopsgezinden in de 18e en 19e eeuw in Twente.

Museum Bussemakerhuis
Ennekerdijk 11
7622 ED Borne
074-2669636
www.museumbussemakerhuis.nl 

Meer berichten