De deelnemende meiden starten aan hun eigen Run Bike Run. Voorzitter Maarten van Bree geeft het startschot op de wat druilerige vrijdag.
De deelnemende meiden starten aan hun eigen Run Bike Run. Voorzitter Maarten van Bree geeft het startschot op de wat druilerige vrijdag.

Jeugd geniet van eigen Run Bike Run

Algemeen

BORNE - Hoewel de échte Run Bike Run dit jaar afgelast is vanwege corona, kwamen afgelopen vrijdag toch vier meiden aan de start voor dit evenement. Een inspirerend verhaal over doorzettingsvermogen en uitdagingen aangaan in een uitdagende tijd!

Zes kinderen van 10 tot en met 13 jaar hadden zich via de kinderfysiotherapeuten in Borne aangemeld voor de Jeugd Run Bike Run. Henk Passies van Fit met Passie verzorgde hardlooptrainingen, fietstrainingen en combinatietrainingen om hen klaar te stomen. Sinds mei werd werd elke vrijdagmiddag getraind. Zij zouden dan deelnemen aan het evenement met 0,8 kilometer lopen, 6,7 kilometer fietsen en nog eens 1,3 kilometer lopen. Helaas was corona spelbreker; de grote Run Bike Run werd afgelast wat jammer was voor de kinderen die volop aan het trainen waren. Er werd uiteindelijk toch besloten om door te gaan met trainen; én om uiteindelijk zélf een Run  Bike Run te houden. De twee jongens kunnen niet mee doen, door andere verplichtingen.

Op vrijdagmiddag staan 4 meiden aan de start op het Dorsetplein. Geen publiek, geen speaker, geen hekken rond het parcours, maar wel maximaal gemotiveerde meiden die deze uitdaging niet uit de weg zijn gegaan. Als RBR-voorzitter Maarten van Bree een fictief startschot geeft, schieten de meiden uit de startblokken. Vanwege het verkeer niet op straat maar op de stoep. Henk Passies: “We maken er ook geen wedstrijd van, het gaat alleen om het halen van de eindstreep, de tijd maakt niet uit. Na het hardlopen stappen we op de fiets. Vanwege een heftige regenbui schuilen we even onder een afdakje. Dan stappen we op de fiets richting Hertme. Onderweg wordt er op elkaar gewacht. De één kan gewoon wat harder fietsen dan de ander. Terug in Borne zetten we de fiets weer aan de kant. Dan moeten we het laatste stuk nog hardlopen. Dat valt niet mee, want de vermoeidheid slaat toe. Toch halen we allemaal de eindstreep op het Dorsetplein. Hier vallen de meiden elkaar in de armen van blijdschap en opluchting. We hebben het gehaald.”

Mila zegt: “Ik vond de afwisseling in de trainingen heel erg fijn. Soms hardlopen en de andere keer weer fietsen.” Thirza zegt dat ze al goed kon fietsen, omdat ze een echte racefiets heeft. Ze is nu veel beter geworden in hardlopen. En dat heeft haar gemotiveerd om door te gaan. Maar niet alles is leuk. Lenthe is eigenlijk wel blij dat de echte Run Bike Run niet door is gegaan. Nu was ze niet zo gespannen. Sidona vind het fietsen heel erg zwaar. “Daar wordt ik zo moe van” zegt ze. Mila en Thirza willen volgend jaar wel weer mee doen als er een Run Bike Run is, maar Sidona en Lenthe zeker niet. Luca kan vandaag helaas niet mee doen. Toch vind hij de trainingen erg gezellig met de hele groep. Hij heeft wel een enorme hekel aan trainen in de hitte. Luca: “Ik zou het zeker leuk vinden om nog een keer mee te doen aan de hele wedstrijd”. Ray kon vandaag ook niet aan de start staan, omdat hij morgen jarig is. Hij houdt erg van het fietsen, maar vind het lopen maar niets. Hij zegt: “Ik weet niet of ik het nog een keer mee doe”. Hoe dan ook mogen zij allemaal trots zijn!

Hardlopen
Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 20 uur geleden
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 22 uur geleden
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 16 apr, 14:11
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 13:25