<p>De zonneboiler; &eacute;&eacute;n van de vele mogelijkheden voor kleinere ondernemers om energie te besparen. Een nieuwe subsidie moet dit soort investeringen stimuleren.</p>

De zonneboiler; één van de vele mogelijkheden voor kleinere ondernemers om energie te besparen. Een nieuwe subsidie moet dit soort investeringen stimuleren.

(Foto: Shutterstock)

Subsidie voor energiebesparing

BORNE - Energiebesparing is een thema waar wij allemaal ons steentje bij kunnen dragen. Dit is ook echt nodig om een goede balans te vinden. We gebruiken nu nog relatief veel ‘vieze’ energie, wat slecht is voor het milieu. Het stimuleren van minder energieverbruik én stimuleren van meer duurzame opwekking heeft dan ook een hoge prioriteit. Om ondernemers hierbij te helpen is er vanaf 1 oktober een nieuwe subsidie beschikbaar.

De gemeente hoopt dat veel Bornse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf gebruik zullen maken van de nieuwe regeling. Zij kunnen dan 2.500 euro subsidie aanvragen voor het inschakelen van een energieadviseur en het nemen van energiebesparende maatregelen. Ondernemers die niet onder de energiebesparingsplicht vallen kunnen zo een professioneel advies krijgen. De energieadviseur kijkt dan hoe het bedrijf energie kan besparen en de CO2-uitstoot kan beperken. Zowel qua het bedrijfspand als ook de bedrijfsvoering. Het gaat dus zeker verder dan alleen “neem LED-verlichting” en andere voor de hand liggende maatregelen. De nieuwe subsidie is op basis van cofinanciering; ondernemers betalen zelf een vijfde deel mee aan het advies de te nemen maatregelen. 

Het aanvragen kan vanaf 1 oktober. Kijk voor meer informatie op: www.energievanborne.nl

Meer berichten