<p>Een groepje leerlingen dat nu apart kan zitten om te werken met de Ipad</p>

Een groepje leerlingen dat nu apart kan zitten om te werken met de Ipad

(Foto: )

Grondige renovatie Aegidius Hertme

HERTME - Het enthousiasme straat er vanaf bij locatieleider Gerard Welberg van de Aegidiusschool in Hertme. En niet alleen van hem, maar het hele lerarenkorps is uitermate tevreden met de renovatie van de school. Eindelijk kon het moderen niveau van onderwijs aansluiten bij het gebouw. 

Het is al weer drie jaar geleden dat het plan werd opgevat om de school te renoveren. De laatste renovatie was van 1965. Steeds vaker liep men er tegenaan dat er geen ruimte was om de kinderen even apart te nemen, geen eigen ruimte voor de logopedie en de fysiotherapie. Er was geen ruimte voor de interne begeleider en er was geen ruimte  voor de kinderen om in een groep buiten de klas te werken.  In het verleden moesten dit soort zaken in de klas of het directiekantoor worden gedaan. Er was totaal geen rust, zo waren er maar liefst vijf deuren in het directiekantoor en was er constant geloop door de vele deuren. Bijbouwen werd niet toegestaan maar intern verbouwen wel.

“Eerst werd er eens goed nagedacht wat we allemaal wilden en aan de hand van die wensen hebben we een plan opgesteld” aldus de locatieleider. “Dat plan werd vervolgens voorgelegd aan het bestuur van Brigantijn (Stichting Brigantijn is een stichting voor primair onderwijs met 18 basisscholen). Nadat het bestuur van Brigantijn toestemming gaf tot deze toch wel forse investering hebben we contact gezocht met de aannemer, de schilder, installateur, vloerenlegger.”

Het streven was een groot deel van de werkzaamheden binnen de gemeenschap van Hertme te houden en dat is wonderwel gelukt. Na het uitbrengen van de offertes is het werk gegund aan de combinatie Tijink/Kole als bouwkundig aannemres, Dashorst Installatiebedrijf Alkoof Borne voor de vloer en raamdecoratie, Rene Thijink Keukens en Schildersbedrijf Willy Dijkers.

Het grove werk werd in de meivakantie gerealiseerd om de leerlingen zo weinig mogelijk te storen, maar de rest moest toch echt onder schooltijd. Gerard Welberg: “Een bijkomend voordeel om met plaatselijk bedrijven te werken is dat je ze goed kent en ze een binding met de school hebben. Hierdoor waren ze bereid om veel werk in de avonduren en de weekenden te verrichten. Achteraf kunnen we zeggen dat de gehele verbouwing probleemloos is verlopen. De bouwers hebben zich al die tijd heel flexibel opgesteld, het was prettig met hen te werken en we zijn trots op het eindresultaat.”

Trots is hij ook op zijn lerarenkorps dat in de laatste week van de vakantie gewoon op school zijn geweest en alles hebben schoongemaakt.

Door een toiletgroep en het verwarmingshok weg te breken is er ruimte voor een leerplein ontstaan, een centrale hal waar de kinderen in groepen kunnen samen werken. Er is in de vernieuwde lerarenkamer een nieuwe keuken geplaatst, er is een nieuwe bibliotheek en een kantoor voor de interne begeleider en een directiekantoor. Verder zijn alle ruimtes voorzien van een pvc-vloer en led-verlichting. Er is een compleet nieuwe cv-installatie geïnstalleerd een nieuw inbraakalarm geplaatst en is alles geschilderd. Ook de ouders hebben veel waardering voor de renovatie nu ze een totaal opgefrist gebouw binnenlopen.

De volgende stap is het schoolplein achter de school. Hier liggen nu nog allemaal tegels, maar het is de bedoeling dat hier vijf bomen geplant worden. Er komt een heuvel met een duiker waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen en worden er in het najaar nog doeltjes geplaatst.

Kortom: modern onderwijs in een gebouw dat dat ook uitstraalt!

Meer berichten