Afbeelding

Gezellige open dag bij De Tambourijn

Algemeen

BORNE - Het was in coronatijd af en toe behoorlijk behelpen, maar muziekschool en -winkel De Tambourijn in Borne ging daar vooral creatief mee om. “Wat inhield dat we online-muzieklessen gaven”, vertelt eigenaar Jan van der Sluis. “Maar er gaat uiteraard niets boven ‘fysieke’ lessen en we zijn vooral blij dat dat nu weer mogelijk is. We mógen weer!”

Er wordt nu weer les gegeven terwijl er voor zaterdag 25 september een open dag in de agenda staat.

De Tambourijn is sinds zeventien jaar een begrip in Twente. Het muziekhuis verkoopt niet alleen muziekinstrumenten, maar maakt de bespelers ervan ook wegwijs. “Of het nu gaat om drums, gitaar, basgitaar, keyboards en ook zanglessen. Daarbij gaat het niet alleen om lessen voor beginners, maar ook voor gevorderden. En niet alleen voor de regio Borne, maar onze leerlingen komen uit heel Twente.”

Zaterdag 25 september OPEN DAG van 10.00 tot 16.00 uur

Daarvoor heeft De Tambourijn professionele docenten in huis. “Docenten die stuk voor stuk zelf ook actief zijn in de muziek en daardoor het klappen van de zweep kennen”, aldus Van der Sluis. De Tambourijn ontkwam uiteraard ook niet aan de gevolgen van de coronacrisis. Lesgeven in de muziekschool in Borne was ineens onmogelijk geworden. “En de winkel is zes maanden lang gesloten geweest. De verkoop hebben we vervolgens online opgepakt. En ook de lessen gingen digitaal. Dat ging best prima, maar het liefst heb je toch persoonlijk contact met je leerling. Dat mag nu dus gelukkig weer.”

Gratis proefles
Op 23 augustus begonnen de lessen weer. “Mensen die de aanschaf van een instrumenten overwegen, bieden we een gratis proefles aan.” Op zaterdag 25 september wordt er bovendien open huis gehouden. “Mensen kunnen dan een indruk opdoen van de instrumenten die wij aanbieden. Ook laten leerlingen die dag horen wat ze bij ons hebben opgestoken.

Oefenstudio’s
Omdat tijdens corona een aantal leerlingen is afgehaakt, hebben we weer plek.” De Tambourijn beschikt overigens ook over meerdere oefenstudio’s, waar bands uit de regio repeteren. “Die zijn de afgelopen maanden eveneens gesloten geweest, maar nu weer open mogen.” Kijk voor meer informatie op de website: www.detambourijn.nl

Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 14 uur geleden
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 16 uur geleden
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 16 apr, 14:11
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 13:25