<p>Manna organiseert leuke picknicks in de regio om ontmoeting te stimuleren. Zo ook komende vrijdag in Borne.</p>

Manna organiseert leuke picknicks in de regio om ontmoeting te stimuleren. Zo ook komende vrijdag in Borne.

(Foto: )

Manna houdt picknick

BORNE - Zorgorganisatie Manna houdt deze vrijdag een bijzonder evenement; ruim 1.500 mensen gaan samen picknicken op 15 locaties in heel Twente. In Borne zal deze van 11.00 tot 15.00 uur gehouden worden in kulturhus De Bijenkorf.

Afgelopen jaar is voor veel cliënten, medewerkers en vrijwilligers een heel moeilijk jaar geweest waarin corona behoorlijke sporen heeft nagelaten, onder andere ook in het sociale netwerk van veel cliënten. Mensen zagen elkaar niet meer, hebben een angst ontwikkeld om af te spreken, komen veel minder de deur uit, waardoor eenzaamheid op de loer ligt. Manna maakt daar werk van door het thema eenzaamheid centraal te stellen, daar een programma voor op te zetten en activiteiten voor te ontwikkelen. Manna heeft namelijk als doel gesteld om gevoelens van eenzaamheid bij haar cliënten fors te verminderen.

Een van die activiteiten is de Manna Picknick, waarbij mensen uit een zelfde wijk of dorp elkaar ontmoeten, interesses delen en afspraken kunnen maken voor een vervolgcontact, zodat hier zo mogelijk een start ligt voor het aangaan van een duurzame relatie. Samen met medewerkers en vrijwilligers, jongeren van FC Noaber, bedrijven en bijdrages van het LVC Vaillantfonds en het fonds Sluyterman Van Loo wordt dit evenement mogelijk gemaakt. In Borne wordt nauw samengewerkt met het Kulturhus de Bijenkorf en de gemeente Borne. Kijk ook op: www.uitliefde.nu

Meer berichten