<p>Wethouder Spekschoor en Frank van Dam (voorzitter van de Stichting Invulling Stad & Landschap) tekenen de gebruiksovereenkomst</p>

Wethouder Spekschoor en Frank van Dam (voorzitter van de Stichting Invulling Stad & Landschap) tekenen de gebruiksovereenkomst

(Foto: )

Samenwerking tussen gemeente en Kloostergaarde verlengd

ZENDEREN - Het grondstuk van De Kloostergaarde hoorde vroeger bij het gymnasium van de Karmelieten en diende als sportveld voor de seminaristen. Daarna werd het gebruikt als schooltuin voor Agrarische opleiding aan het AOC, nu is het een prachtige openbare sortimentstuin met vaste planten, bomen en groenten die onderhouden wordt door een groot aantal vrijwilligers. 

Dit leek er een aantal jaren geleden nog niet op. In 2005 werd de tuin zelfs gesloten. In het voorjaar van 2007 is de tuin aangekocht door de gemeente met de bedoeling de tuin in haar toenmalige opzet en uitstraling te herstellen en er eventueel een educatieve functie aan toe te voegen.

Bij monde van wethouder Spekschoor liet de gemeente weten uitermate tevreden te zijn met de samenwerking met de Stichting Invulling Stad en Landschap. De sortimentstuin wordt natuurlijk vooral door de huuropbrengst van De Karmeliet gefinancierd, maar ook de gemeente draagt haar steentje bij uit een potje voor toeristische middelen. Wethouder Spekschoor is verheugd dat de samenwerking nu gecontinueerd wordt.  

Wethouder Spekschoor en Frank van Dam (voorzitter van de Stichting) tekenden afgelopen donderdag een overeenkomst, die de toekomst van de Sotimentstuins in ieder geval tot eind 2025 garandeerd.

Meer berichten