Wethouder Spekschoor en Frank van Dam (voorzitter van de Stichting Invulling Stad & Landschap) tekenen de gebruiksovereenkomst
Wethouder Spekschoor en Frank van Dam (voorzitter van de Stichting Invulling Stad & Landschap) tekenen de gebruiksovereenkomst

Samenwerking tussen gemeente en Kloostergaarde verlengd

Algemeen

ZENDEREN - Het grondstuk van De Kloostergaarde hoorde vroeger bij het gymnasium van de Karmelieten en diende als sportveld voor de seminaristen. Daarna werd het gebruikt als schooltuin voor Agrarische opleiding aan het AOC, nu is het een prachtige openbare sortimentstuin met vaste planten, bomen en groenten die onderhouden wordt door een groot aantal vrijwilligers. 

Dit leek er een aantal jaren geleden nog niet op. In 2005 werd de tuin zelfs gesloten. In het voorjaar van 2007 is de tuin aangekocht door de gemeente met de bedoeling de tuin in haar toenmalige opzet en uitstraling te herstellen en er eventueel een educatieve functie aan toe te voegen.

Bij monde van wethouder Spekschoor liet de gemeente weten uitermate tevreden te zijn met de samenwerking met de Stichting Invulling Stad en Landschap. De sortimentstuin wordt natuurlijk vooral door de huuropbrengst van De Karmeliet gefinancierd, maar ook de gemeente draagt haar steentje bij uit een potje voor toeristische middelen. Wethouder Spekschoor is verheugd dat de samenwerking nu gecontinueerd wordt.  

Wethouder Spekschoor en Frank van Dam (voorzitter van de Stichting) tekenden afgelopen donderdag een overeenkomst, die de toekomst van de Sotimentstuins in ieder geval tot eind 2025 garandeerd.

Afbeelding
Living Statues voor Sri Lanka 15 uur geleden
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor Mooi Weer Festival 16 uur geleden
Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 18 apr, 14:21
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 18 apr, 12:20
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36