Afbeelding

Samen Kerken: Sprookje?

Algemeen

BORNE - Er was eens, nog niet zo heel lang geleden, een Afghaanse tolk die grote moeilijkheden had. Die situatie in zijn land was namelijk sterk veranderd. Regeringstroepen waren verdreven of gevlucht en anderen hadden de macht overgenomen, de Taliban. De tolk had in het verleden vertaalwerk gedaan, zoals een tolk dat hoort te doen. En daarmee had hij in de ogen van de Taliban samengewerkt met de vijand. En nu…..nu was hij zijn leven niet zeker. Hij probeerde zijn land te verlaten, maar wist niet zeker of het zou lukken.

En op een moment, hoe precies wist hij niet meer, maar ineens was er de mogelijkheid om zijn land te ontvluchten, de vrijheid en veiligheid tegemoet. Met zijn gezin kon hij, onverwacht, naar Nederland. Een reis, voor een deel te voet naar het vliegveld in Kaboel, met geluk het vliegtuig in, boven in de lucht dankte hij in een gebed en afwachten.

Het vliegtuig landde op Schiphol, ze stapten uit, gingen door de douane, moesten zich melden en hoorden toen dat er woonruimte voor hen was in Borne, in het oosten van het land waar volgens zeggen wijzen wonen.

Het gezin werd met open armen ontvangen, met een hartelijkheid die overweldigend was. Niet alleen door de burgemeester, nee, ook de mensen die hun buren zouden worden. Om nog lang en gelukkig te leven.

Tot zover dit sprookje. En weet u, ik geloof in sprookjes, ik geloof dat sprookjes waar kunnen zijn en volgens mij kan dit sprookje waarheid worden.

Ds. Gerco Veening

Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 21 uur geleden
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 22 uur geleden
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? gisteren
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 16 apr, 14:11
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 13:25
Afbeelding
Samen Kerken: Iedere dag kiezen voor vrede, een opgave 16 apr, 13:14
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: vrijwilligers zijn onmisbaar! 16 apr, 12:16