<p>Ingrid Ribberink, Henk Passies, buurtsportcoach Jurgen Schiphorst en Marijke Vloedbeld zijn de initiatienemers van de Kuier Deur Challenge</p>

Ingrid Ribberink, Henk Passies, buurtsportcoach Jurgen Schiphorst en Marijke Vloedbeld zijn de initiatienemers van de Kuier Deur Challenge

(Foto: )

Meedoen aan de Kuier Deur Challenge

BORNE - Eigenlijk weet iedereen wel dat bewegen goed is voor de gezondheid. Veel mensen willen dan ook wel meer bewegen, alleen kan beginnen (en volhouden) best lastig zijn. Daarom heeft Borne Sport samen met Fit met Passie en enkele Bornse coaches de handen ineengeslagen voor de Kuier Deur Challenge Borne.

De Kuier Deur Challenge  is een 12 weken durend programma met wekelijkse wandeltrainingen en voedingsadvies onder begeleiding van deskundige coaches. 

Afgelopen vrijdag was er een informatiebijeenkomst over deze ‘challenge’ in de Letterbak. Na een inleidend woord door buurtsportcoach Jurgen Schiphorst volgde een uiteenzetting over de opzet van deze wandeltraining door Henk Passies. Als Passies praat over wandelen en hardlopen straalt de passie, niet voor niets zijn achternaam, er van af. Hij wil de energie die het buitenleven hem geeft ook anderen laten beleven. 

Het uiteindelijke doel is om na 12 weken wandelen 5 kilometer achtereen in één uur te kunnen lopen. De wandelingen starten vanaf 24 september elke vrijdagochtend om 9.30 uur vanaf Wijkgebouw De Letterbak aan de Clematishof 6. De eerste training wordt rustig gestart met een korte afstand, die voor iedereen haalbaar is. De afstand wordt de weken daarna geleidelijk uitgebreid. Er wordt gewandeld in groepsverband met een enthousiaste begeleider en er wordt afgesloten met koffie in het wijkgebouw. Onderweg zullen de wandelaars verschillende oefeningen doen om ook andere spieren te activeren. Henk Passies kent vele mooie routes waarbij je zelfs plekken zult tegenkomen waarvan je niet eens wist dat ze bestaan.

Passies: “het is niet alleen het wandelen dat belangrijk is, maar ook je brein wordt door de vele indrukken die je onderweg opdoet geactiveerd. Een keer per weekwandelen is niet genoeg. Je krijgt daarom oefenstof mee om nog 1 of 2 keer voor jezelf te wandelen”. 

Opvallend was dat uit de groep deelnemers het contact met anderen bijna net zo belangrijk gevonden wordt als het wandelen op zich. “ik wandel al veel, maar dat is toch maar alleen”. Voor een ander is het een stok achter de deur, een manier om weer structuur te krijgen in het wandelen dat ze al wel veel deed, maar waar de laatste tijd de klad in was gekomen. De wandeling wordt afgesloten met koffie in het wijkgebouw. Twee keer wordt na de wandeling voedingsadvies gegeven door de leefstijlcoaches Ingrid Ribberink en Marijke Vloedbeld.

Passies gaf vervolgens aan dat het uur wandelen bestaat uit een warming up, verschillende oefeningen, het wandelen natuurlijk en een ook heel belangrijk, de cooling down. 

Opgeven kan via kuierdeurchallengeborne@gmail.com. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met 06-4155 2863. De eigen bijdrage voor het gehele programma van twaalf weken bedraagt € 35. Na de twaalf weken van inspanning en ontspanning is hier ook een eindfeest bij inbegrepen.

Wandel mee met de Kuier Deur Challenge! Voor iedereen die wil beginnen met wandelen, start op vrijdag 24 september de Kuier Deur Challenge in de gemeente Borne. Een 12 weken durend programma met wekelijkse wandeltrainingen en voedingsadvies onder begeleiding van deskundige coaches, vormgegeven door Borne Sport, Fit met Passie en leefstijlcoaches uit de gemeente. Eigenlijk weet iedereen wel dat bewegen goed is voor de gezondheid. Veel mensen willen dan ook wel meer bewegen, alleen kan beginnen (en volhouden) best lastig zijn. Daarom heeft Borne Sport samen met Fit met Passie en enkele Bornse coaches de handen ineengeslagen voor de Kuier Deur Challenge Borne. Dit programma van 12 weken bestaat uit: - Wekelijkse wandeltrainingen van een uur met wandelcoach Henk Passies. - Ondersteuning en voedingsadvies door leefstijlcoaches Ingrid Ribberink en Marijke Vloedbelt. - Wandelschema om wekelijks één keer zelfstandig te wandelen. - Ondersteuning naar een passende vervolg-beweegactiviteit na twaalf weken door buurtsportcoach Jurgen Schiphorst. Start wandelingen De wandelingen starten vanaf 24 september elke vrijdagochtend om 9.30 uur vanaf Wijkgebouw De Letterbak aan de Clematishof 6 in Borne. De eerste training wordt rustig gestart met een korte afstand, die voor iedereen haalbaar is. De afstand wordt de weken daarna geleidelijk uitgebreid. Er wordt gewandeld in groepsverband met een enthousiaste begeleider en er wordt afgesloten met koffie in het wijkgebouw. Opgeven Dus wilt u ook meer bewegen, wandel dan 12 weken lang onder begeleiding en op uw eigen tempo mee met de Kuier Deur Challenge! Opgeven kan via kuierdeurchallengeborne@gmail.com. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met 06-4155 2863. De eigen bijdrage voor het gehele programma van twaalf weken bedraagt € 35,

Doe mee met de Kuier Deur Challenge in de gemeente Borne! U hebt nog weinig conditie, u wilt daar wel iets aan doen maar vindt u het lastig om die eerste stappen te zetten? Grijp deze kans om in een gezellige groep te starten met wandelen! Wat bieden de trainingen van de Kuier Deur Challenge? • We starten rustig met een korte afstand • De afstand wordt heel geleidelijk uitgebouwd • U wandelt in een gezellige groep met een enthousiaste begeleider • We sluiten altijd af met gezellig koffie drinken • We houden rekening met elkaar Ons sportieve doel: een wandeltocht van 5 kilometer aaneengesloten kunnen wandelen in de gemeente Borne

Meer berichten