Foto: Shutterstock

Gratis ophaalronde voor Borns snoeihout en takken

BORNE - De komende tijd gaan veel mensen weer met de tuin aan de slag. Ook het snoeiseizoen komt er weer aan. Om het mensen makkelijker te maken om dit af te voeren is er weer een gratis ophaalronde gepland.

In de periode van 14 tot en met 29 oktober kunt u weer gratis snoeihout en takken op laten halen. Twente Milieu haalt dit dan op de donderdag of vrijdag op. Er zijn wel enkele voorwaarden. Zo kunt u maximaal drie kubieke meter aanbieden. Er kunnen geen boomstronken of complete bomen aangeboden worden. De stamdoorsnede mag maximaal 30 centimeter zijn.

Om uw snoeihout op te laten halen kunt u van 27 september tot en met 8 oktober contact opnemen met Twente Milieu. Bel hiervoor op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur naar 0900-05 20 111. U moet wel uw milieupas bij de hand houden.

Veel gemeenten bieden dit soort gratis ophaalrondes of inlevermogelijkheden aan voor hun inwoners; zo worden op sommige plekken ook inzamelbakken geplaatst voor snoeihout en bladafval. Dit kan namelijk goed verwerkt worden tot on der meer brandstof voor bio-energiecentrales. Houtsnippers kunnen ook bijvoorbeeld gebruikt worden als grondstof voor pyrolyse-processen. 

Meer berichten