<p>Burgemeester Jan Pierik: &quot;Waar ondernemers niet de coronatoegangsregels handhaven, zullen wij als gemeente passend optreden.&quot;</p>

Burgemeester Jan Pierik: "Waar ondernemers niet de coronatoegangsregels handhaven, zullen wij als gemeente passend optreden."

(Foto: )

Burgemeester Pierik hoopt op gezelligheid en reuring in Borne

Sinds afgelopen weekend zijn weer diverse coronamaatregelen losgelaten; zo ook de anderhalve meterregel. Er is weer meer mogelijk om met elkaar in contact te komen en dingen te ondernemen. Ook burgemeester Jan Pierik heeft hier weer volop zin in.

BORNE - “Wat ik vooral gemist heb toen ik aan het begin van de coronapandemie burgemeester werd, is de ontmoeting, gezelligheid en reuring die Borne, Hertme en Zenderen zo kenmerken. Fijn dat dat nu weer kan!”, aldus de burgemeester in een enthousiaste verklaring via Facebook.

Borne staat er op dit moment niet slecht voor als we kijken naar de meetbare factoren. Zo was volgens het RIVM vorige maand al ruim 78 van inwoners volledig gevaccineerd in Borne, waarmee men net iets boven het landelijk gemiddelde van 77 procent lag. Inmiddels ligt dit iets hoger. Volgens de actuele weekcijfers van de GGD Twente (www.twentsegezondheidsverkenning.nl) had Borne in de week voorafgaand aan 23 september nog 55 besmettingen per 100.000 inwoners. Onder het Twentse gemiddelde van 60 besmettingen.

Waakzaamheid blijft zeker geboden, zo benadrukt ook burgemeester Pierik: “We hebben de ervaring in Twente dat onze ondernemers, verenigingen en inwoners hun verantwoordelijkheid nemen. Daar waar het niet goed gaat, wordt de verantwoordelijke eerst aangesproken. En waar het uiteindelijk nodig is wordt er gehandhaafd. De werkwijze gaat uit van vertrouwen en doet recht aan de inspanningen die het overgrote deel van de ondernemers en instellingen doet om de maatregelen na te leven. Wanneer ondernemers willens en weten ervoor kiezen om geheel geen invulling te geven aan de controle op het toegangsbewijs, zal gepast worden gehandhaafd.”, zo benadrukt hij.

Meer berichten