Foto:

Wat je moet weten over huidzorg bij kanker

Veel mensen die de diagnose kanker krijgen, worden geconfronteerd met veranderingen in hun uiterlijk. Denk hierbij aan haaruitval, gewichtsverlies en aantasting van de huid.

BORNE - 2 op de 3 kankerpatiënten die behandeld worden voor kanker, hebben last van neveneffecten op de huid. Chemotherapie en bestralingen drogen de huid uit en maken de huid vaak schilferig, overgevoelig, geïrriteerd en in sommige gevallen kan de huid gaan jeuken. Met de juiste verzorging en adviezen kun je veel neveneffecten hiervan op de huid voorkomen en verminderen.

Dit begint bij een gezonde huidflora. Een gezonde huidflora betekend dat de huid een ondoordringbare barrière voor bacteriën en virussen is. Bij een beschadigde huid bijvoorbeeld door gebruik van intensieve medicatie heb je producten nodig die deze barrièrefunctie herstellen en je huidflora gezond maken.

Kies dan voor mediceutical producten, in mijn praktijk werk ik met het merk IK Skin Perfection en hebben we hiervoor een speciale Medical lijn. De Medical lijn zijn producten met een krachtigere werking dan reguliere cosmetica en tegelijkertijd hebben ze minder bijwerkingen dan medicinale crèmes.

Mediceuticals bevatten juist géén;

  • Ingrediënten die op straling van radiotherapie reageren, zoals metalen.
  • Hormoon ontregelende stoffen zoals fyto-oestrogenen (zoals Aloë Vera) en Xeno-oestrogenen (zoals BPA)
  • Alcohol
  • Parfum

De Medical collectie bevat juist een hoge dosering actieve ingrediënten die diep in de huid werken. 100% pure, organische, natuurlijke ingrediënten; gebruik van planten, fruit en kruiden. pH- waarde rond de 5,5 om de huidflora in balans te houden.

Naast de juiste producten voor de huid kan een moment voor jezelf een groot verschil maken in hoe je je voelt, als Medical Specialist adviseer ik niet alleen maar bied ik ook de Medical Reflex Therapie aan, een ontspannende behandeling gericht om je immuunsysteem te versterken en je huid weer in balans te brengen. Heb je een vraag of wil je vrijblijvend advies? Bel/app/mail of plan jouw afspraak hiervoor in, ik help graag weer je stralende zelf te zijn.

Ontvang alleen de maand Oktober tijdens de Medical Reflex Therapie behandeling de De-Itchy oil 5ml Cadeau!

De- Itchy oil is geschikt voor de extreem gevoelige, broze en geprikkelde (hoofd) huid die beschadigd is door intensief medicatiegebruik, chemicaliën en milieu- en weersinvloeden. 

Maurien Kaper – Huid & Voedingscoach, tel 0628339683, Grotestraat 101, 7622GC Borne

Meer berichten