<p>Lucinde Hesselink vond het Golden Ticket dat haar 100 euro kooptegoed en een mooie bos bloemen opleverde</p>

Lucinde Hesselink vond het Golden Ticket dat haar 100 euro kooptegoed en een mooie bos bloemen opleverde

(Foto: )

Kringloop gaat ook Frituurvet recyclen

Kringloopbedrijf Borne is begonnen met het inzamelen van gebruikte frituurvetten en -oliën in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurvet wordt helaas nog door veel mensen door het toilet gespoeld of bij het afval gegooid zonder dat er nagedacht wordt over de gevolgen voor het milieu.

BORNE - Door het inleveren van gebruikt frituurvet bij Kringloopbedrijf Borne draag je bij aan een schoner milieu en voorkom je dat het frituurvet in het riool belandt, wat schadelijk is voor het milieu. Het frituurvet wordt gerecycled waardoor het een nieuw duurzaam leven krijgt als biobrandstof. 

Naast dat we samen een bijdrage leveren aan een schoner milieu, steunen De Kringloop daarnaast ook het hertenkamp in Borne. Voor iedere volle kliko gebruikt frituurvet doneert Kringloopbedrijf Borne 10% van de waarde aan het hertenkamp. Om echt een positieve invloed uit te oefenen op een schoner milieu en het goede doel dat Kringloopbedrijf Borne steunt, willen zij natuurlijk zoveel mogelijk frituurvet inzamelen. Daarom geven ze bij het inleveren van 5 liter of meer 10% korting op een artikel uit de kringloop winkel.

Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en breng deze vervolgens bij de Kringloop in de ‘bezorg-straat’. Dat is de grote openstaande overheaddeur, aan de linkerkant van het pand aan de Ambachtstraat 26.

Wat kunt u inleveren?

Frituurvet vloeibaar

Frituurvet vast

Frituurolie

Overige plantaardige oliën

Golden Ticket in Borne

Zaterdag was de Nationale Kringloopdag, waaraan ook Stichting Kringloopbedrijf Borne deelnam. Het thema ‘Vind je geluk in de Kringloopwinkel’ gold vooral voor Lucinde Hesselink uit Borne die het Golden Ticket vond in de sfeervolle boekenhoek, tussen de kinderboeken. Een kooptegoed van € 100,00 en een bos bloemen zorgden voor meerdere vreugdekreten op deze dag geluksdag. ‘Ik had al het gevoel dat ik even naar de Kringloopwinkel moest. En nu weet ik waarom…!’ Bij binnenkomst kreeg elke bezoeker een mooi zakje met een lootje. Vol spanning openden de bezoekers gretig het zakje. Daarop werd soms een leeg briefje aangetroffen, maar vaak ook een nummer dat overeen kwam met een prijs van de prijzentafel of korting die kon oplopen tot 50%.

Kinderboekenweek-actie
Van 6 t/m 15 oktober haakt de kringloopwinkel in op de Kinderboekenweek. In die periode krijgt iedereen nog eens 30% korting op kinderboeken. ‘Wie de boekenhoek hier kent, weet dat we al zeer kleine prijzen hanteren. Maar om het lezen voor en door kinderen nog meer te stimuleren, hopen we toch nóg meer mensen blij te kunnen maken door deze actie’, volgens bedrijfsleider Marco Pierik.

‘Voorlezen aan kinderen en samen meegenomen worden in een mooi verhaal, is niet alleen goed voor de woordenschat van je kind, maar biedt ook een prachtige kans voor verbinding met je kind. Ja, ik spreek uit ervaring’.

Dat het Golden Ticket in de boekenhoek werd gevonden, lijkt niet helemaal toevallig. De sfeervolle boekenhoek, voorheen een showroom, geldt ook als rustpunt in het doorgaans druk bezochte pand aan de Ambachtstraat. Er staat een koffie-automaat voor de bezoekers die daaraan behoefte hebben. Zij kunnen aan de leestafel plaatsnemen om hun nieuwe schatten eens goed te bekijken of een praatje te maken met anderen aan de tafel.

Voor het behoud en onderhoud van het hertenkamp is natuurlijk geld nodig. Deze inkomsten komen grotendeels van sponsoren. Het aantal structurele sponsoren is de afgelopen vier jaar echter om diverse redenen teruggelopen, hierdoor ontbreekt een heel belangrijke inkomstenbron. Door frituurvet in te zamelen bij Kringloopbedrijf Borne, ondersteunt u direct het hertenkamp.

Kortingsactie
Om echt een positieve invloed uit te oefenen op een schoner milieu en het goede doel dat Kringloopbedrijf Borne steunt, willen wij natuurlijk zoveel mogelijk frituurvet inzamelen. Daarom geven wij bij het inleveren van 5 liter of meer 10% korting op een artikel uit onze winkel.

Hoe werkt het?
Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en breng deze vervolgens bij ons in de ‘bezorg-straat’. Dat is de grote openstaande overheaddeur, aan de linkerkant van ons pand aan de Ambachtstraat 26 te Borne.

Wat kunt u inleveren?

  • Frituurvet vloeibaar
  • Frituurvet vast
  • Frituurolie
  • Overige plantaardige oliën

Wat kan ik nog meer doen?
Vraag je vrienden/familie of zij nog gebruikt frituurvet hebben liggen en vraag of je dit mag meenemen. Hiermee help je je vrienden en familie af van hun gebruikt frituurvet, waar ze je ongetwijfeld dankbaar voor zullen zijn!

Afgelopen zaterdag werd er in het kader van de Nationale Kringloopdag een Gouden Ticket actie gehouden bij de Kringloop Borne. De deuren van de Kringloopwinkel stonden vanaf 10 uur open. Elke bezoeker kreeg bij binnenkomst een enveloppe met daarin een verrassing. Dit kon een artikel zijn, maar ook een korting op de aankoop of tegoedbonnen. 

De Kringloop is elke dag van 10.00 tot 17.00 uur geopende m.u.v. de zon- en feestdagen.

Meer berichten