Hendrik Grobbink en Nelly Waanders vinden gemoedelijkheid troef bij vijftigjarige zwemclub.
Hendrik Grobbink en Nelly Waanders vinden gemoedelijkheid troef bij vijftigjarige zwemclub.

Bewegen en een heleboel gezelligheid

Algemeen

‘’Hey watje, kom er eens in!’’ Hendrik Grobbink moet het vaak horen, als hij weer eens moeite heeft om het water in te gaan. Als voorzitter van de Seniorenzwemclub is hij elke woensdagavond present in het zwembad om zijn baantjes te zwemmen, samen met de andere leden.

BORNE - Hij kan er om lachen, het typeert immers de sfeer binnen de club. Bewegen, zwemmen, maar ook plezier. En dat al vijftig jaar lang. 

Het begon in 1971. De wens om een binnenbad te bouwen was groot, maar dan moesten de mouwen opgestroopt worden om geld bijeen te brengen. Met een ton aan eigen middelen zou de beloofde subsidie erbij gelegd worden. Tal van verenigingen en instanties spanden zich in en een scala aan acties werden er bedacht onder de noemer Borne Bouwt Bad. Een creatieve markt met tal van artikelen gemaakt door hobbyisten, een verloting, een boerenbruiloft die uitmondde in een groot feest.

Janny Blankenstijn weet nog precies hoe dat in zijn werk ging. Als dank mochten alle vrijwilligers die zich ingezet hadden tegen een gereduceerde prijs zwemmen. In september 1971 werd het bad geopend en de zwemclub startte een paar weken later, nu precies vijftig jaar geleden. Janny is nog het enige lid uit die periode.

Inmiddels is er een nieuw zwembad gebouwd, maar de zwemclub bestaat nog steeds. Het zijn weliswaar niet meer de vrijwilligers uit die eerste periode, maar de 55-plussers van nu die zwemmen. 

Voor 45 euro per jaar kan er vanaf september tot mei elke woensdagavond gezwommen worden van 21.00 tot 21.30 uur. Onder leiding van coach Noor Adriaanse worden de baantjes afgelegd. ‘’Meestal komen de leden al wat eerder naar het bad, dan wordt er in de hal van het bad nog even bij gekletst’’, vertelt Nelly Waanders.’’

Als secretaris/penningmeester van de club houdt ze de leden op de hoogte. ‘’Juist vanwege corona en de tijdelijke sluiting van het bad vinden we het heel belangrijk dat er contact blijft.’’ Zo werden de leden al eens uitgenodigd voor een fietstocht, een bezoek bij een boer, kegelen of klootschieten. Ze heeft door de jaren heen geld gespaard om de vijftigste verjaardag te kunnen vieren. Dat gaat deze week gebeuren. Voor de leden een volledige verrassing, maar het belooft heel gezellig te worden.

Hebt u ook belangstelling voor de senioren zwemclub dan bent u welkom om de woensdagavond. Afspraak is niet nodig. 

Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis gisteren
Afbeelding
Goed omgaan met leuke media 28 mrt, 11:10
Verschillende lokalen waren keurig ingericht met de meest uiteenlopende artikelen.
De deur gaat nu echt op slot bij de Jan Ligthartschool 27 mrt, 13:40
Afbeelding
Mooie tweede plaats voor het Bornse dam-team 27 mrt, 13:01
De groep genoot volop van de gezellige middag.
High tea voor de hulptroepen van Grethe 27 mrt, 11:39
Roeien is een gezellige, uitdagende sport. Kom ook eens langs voor een kennismaking op de open dag van Tubantia.
De Roeivereniging Tubantia gooit haar deuren weer open! 26 mrt, 15:37
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 26 mrt, 14:36
Afbeelding
Palmpasenoptocht: mooie traditie! 26 mrt, 13:55