<p>De fans en spelers genoten van een mooi duel, waarbij NEO uiteindelijk weer de punten mee naar huis mocht nemen. De derde zege op rij voor de Bornse club, een mooi start van het seizoen.</p>

De fans en spelers genoten van een mooi duel, waarbij NEO uiteindelijk weer de punten mee naar huis mocht nemen. De derde zege op rij voor de Bornse club, een mooi start van het seizoen.

(Foto: )

NEO pakt mooie zege op Barbaros

In een enerverend duel heeft NEO de derde zege op rij geboekt. Een overwinning die wel wat gelukkig tot stand kwam, omdat de thuisclub in de beginfase twee maal het aluminium teisterde.

BORNE - NEO begon danig gehavend aan het duel tegen Barbaros, dat wel met een complete selectie aan kon treden. Naast Mauro Lohuis kon Michel Steggink geen beroep doen op aanvallers Ron Spoler en Jochem Stam en was ook Tim Bijker niet fit. Twan Weghorst en Brent Niemeijer completeerden de aanval en gelukkig was Coen ten Tusscher wel weer inzetbaar.

Barbaros pakte vanaf het fluitsignaal het initiatief en dat resulteerde al na een minuut of drie in kopbal op de lat na een hoekschop. De ploeg van Ügur Yildirim kent meerdere sterke individualisten en die maakten het de NEO-defensie knap lastig in het begin. De van SVZW overgekomen Burak Babuloglu mikte na tien minuten de bal met een voorzet/schot op de paal en de rebound kon door Jesper Huisman ternauwernood naast getikt worden. Het offensief van Barbaros eindigde met een schot van dezelfde Babuloglu dat net overzeilde. De 0-0 op dat moment was wel wat gelukkig vanuit NEO-perspectief.

De controle die NEO in het restant van de eerste helft had leidde niet tot grote kansen. Nadat de goed en rustig spelende Frank Valley een kansrijke aanval van Barbaros, na wat klungelig balverlies aan NEO-kant, ten koste van een gele kaart moest onderbreken was de laatste kans voor de pauze ook voor de thuisclub. Een gevaarlijke, maar overigens onterechte hoekschop, moest van de lijn worden getrapt.

De eerste kans na de pauze was voor NEO. Na een forse, met geel bestrafte, overtreding op Rick ten Tusscher ontstond er een rare klutssituatie uit de daaropvolgende vrije trap. Jesse Keur, een van de uitblinkers aan NEO-kant, raakte de bal echter niet goed genoeg om Juresic in de problemen te brengen. Vlak daarop bediende Coen ten Tusscher met een geweldige pass Kevin Roesink, wiens voorzet net te scherp was. Nadat Mike Engelsman was ingevallen voor de verdienstelijk spelende Brent Niemeijer golfde het spel op en neer, maar kwamen er steeds meer mogelijkheden voor NEO. Ruim tien minuten voor afloop kwam NEO dan toch op voorsprong. Een diepe bal leverde een duel op tussen Juresic en Mike Engelsman. De bal belandde vervolgens voor de schietgrage voeten van Rick ten Tusscher die met een mooie boog de 0-1 liet aantekenen. Barbaros leek staand KO, maar een slippertje van de verder goed keepende Jesper Huisman leverde drie minuten na de 0-1 een enorme kans op voor Gökan Karadavut, die tot afgrijzen van alle Barbaros-fans de bal voorlangs het verlaten doel schoof. NEO strooide nog wel wat zout in de Barbaros-wonden. Na een geweldige demarrage van Mike Engelsman was diens voorzet perfect en kon de ingevallen Ernst Bom de luide bejubelde 0-2 aan laten tekenen bij de tweede paal. Engelsman had vlak voor het laatste fluitsignaal bijna zelf nog de 0-3 aan laten tekenen met een vlammend schot, maar opnieuw Juresic voorkwam dat. Al met al een overwinning die op basis van de kansen wellicht wat gelukkig tot stand kwam, maar op basis van het veldspel misschien wel verdiend.

Meer berichten