<p>Jochem Santing, Sem Bosman, Danny Kuijer en Joris Tijssen.&nbsp;</p>

Jochem Santing, Sem Bosman, Danny Kuijer en Joris Tijssen. 

(Foto: )

Goede resultaten op fietscrossbaan

De districtstitels bij het fietscrossen zijn bekend. De laatste districtswedstrijd van het seizoen is gereden op de eigen baan in Hengelo. Na het rijden van vier wedstrijden is de balans opgemaakt en zijn de districtskampioenen bekend geworden. 

HENGELO - Jochem Santing, Sem Bosman, Danny Kuijer en Joris Tijssen mogen zich kampioen noemen. Het was afgelopen week spannend. Mag de wedstrijd doorgaan en welke coronamaatregelen gelden naar aanleiding van de persconferentie? Vrijdag werden de laatste aanpassingen van de regels bekend en moest er snel geschakeld worden. Maar er stond een goed georganiseerde wedstrijd, gezellige sfeer en ook het weer was goed gezind. In totaal deden er 232 rijders mee aan deze laatste wedstrijd van het seizoen. Voor sommige rijders was al voor aanvang van de laatste wedstrijd bekend dat ze kampioen zouden worden op basis van de resultaten van de vorige wedstrijden, voor andere rijders werd zaterdag de plek in het klassement bepaald. Het mooie van deze districtswedstrijden is dat iedereen die drie van de vier wedstrijden heeft gereden een beker ontvangt op basis van de plek in het eindklassement. Alle bekers even groot en iedereen mocht na ontvangst van de beker samen met de top drie op de foto. 

De eerste bekers werden uitgereikt aan de jongste klasse, namelijk de gemengde klasse 4/5 jarigen. De meeste bekers, 32 stuks, werden uitgereikt aan de klasse jongens 10 jaar.
Van Twentse Ros deden 43 rijders mee, de meeste rijders mochten een beker ophalen voor een enkeling was het de eerste kennismaking met een BMX wedstrijd. In totaal mochten elf Twentse Rossers plaats nemen op het podium. Een aparte klasse binnen de BMX, de cruisers, werd gereden door de 14-jarige Viggo Pegge. Hij mocht het opnemen tegen volwassen heren en heeft in eindklassement de tweede prijs in ontvangst mogen nemen. Bij de jongens van 7 jaar behaalde Jord Grobben de tweede plaats.

Ook Quinn van Tongeren bij jongens 8 jaar behaalde de tweede plek. Bij jongens 12 jaar is Jochem Santing ongeslagen kampioen geworden met als vaste nummer twee Tom Peters. Bij de jongens 14 jaar bestond het podium uit alleen maar Twentse Rossers. Viggo Pegge werd derde, Twan Bosman tweede en zijn broer Sem Bosman mag zich kampioen noemen. Bij de jongens 15/16 stond voor aanvang van de wedstrijd het eindklassement nog niet vast. De eindstrijd is beslist op de finishlijn. Waar Wesley Oplaat de hele finalerace op kop lag, haalde Danny Kuijer hem net voor de finishlijn in waardoor Danny Kampioen werd en Wesley nummer twee. Ook plek vier en vijf waren voor Twentse Ros: respectievelijk Sibbe Bosscher en Jarno Achterkamp. De wedstrijddag werd afgesloten met de finalerit van de klasse jongens 17 jaar en ouder. Hier werd Joris Tijssen ongeslagen kampioen. Het BMX-seizoen is nog niet helemaal ten einde. Er is nog een lichtjeswedstrijd in Schoonebeek. Dat is in de avonduren.

Meer berichten