<p>Leerlingen uit groep 6 spelen vrijdag op het grote jaarlijkse tafeltennistoernooi. De leerlingen uit groep 7 en 8 krijgen aansluitend een clinic aangeboden.</p>

Leerlingen uit groep 6 spelen vrijdag op het grote jaarlijkse tafeltennistoernooi. De leerlingen uit groep 7 en 8 krijgen aansluitend een clinic aangeboden.

(Foto: )

Jeugd Borne maakt kennis met tafeltennis

Deze vrijdag nemen leerlingen uit groep 6 van de Bornse basisscholen weer deel aan het tafeltennistoernooi. Na een jaar afwezigheid is er dit jaar wél weer een toernooi mogelijk binnen de geldende coronamaatregelen.

BORNE - Het toernooi zal komende vrijdag gehouden worden in sporthal ‘t Wooldrik. Dit tovert men dan voor de gelegenheid om naar een tafeltennisparadijs met 36 tafels. In totaal komen ruim 280 kinderen in actie.

Uiteraard is een goede voorbereiding het halve werk, dus de leerlingen kregen de afgelopen tijd ook een stukje begeleiding om op het toernooi te kunnen spelen. Zo gaven de buurtsportcoaches en TTV Borne een aantal kennismakingslessen. BorneSport, TTV Borne en het Montessori College zijn de drie kartrekkers achter het toernooi. De leerlingen spelen in twee groepen, waarbij de eerste in actie komt van 09.00 tot 11.30 uur en de tweede van 11.30 tot 14.00 uur. De leerlingen spelen wedstrijdjes van telkens zes minuten.

Ook de leerlingen uit groep 7 en 8 worden niet vergeten. Zij krijgen na het tafeltennistoernooi een tafeltenniscliniuc aangeboden, die gehouden zal worden van 14.00 tot 17.00 uur. Naast dat het toernooi in brede zin bijdraagt aan de beweging van de kinderen is het ook vooral gericht op kernwaarden zoals sportiviteit. Uiteraard hopen de organisatoren ook dat er wellicht zo wat toptalentjes in de dop ontdekt worden die hiermee gestimuleerd worden om wellicht verder te gaan met deze leuke sport. Na jarenlange daling van het aantal leden bij de Tafeltennisbond was er afgelopen jaar zelfs een kleine stijging zichtbaar. Zo nam het aantal leden van 12-18 geleidelijk toe en ook in de categorie 30-59 waren er meer leden. De grootste groei was zichtbaar bij 60-plussers, die de sport ontdekten om vitaal en actief te blijven.

Meer berichten