Foto: Shutterstock.com

Extra prik biedt verdere bescherming

We horen deze dagen veel in het nieuws over de stijgende cijfers van het aantal coronabesmettingen en de mogelijke aanscherping van maatregelen. Het standpunt van de overheid, artsen en GGD blijft ongewijzigd: vaccineren biedt een goede bescherming tegen het virus. Maar voor kwetsbare groepen kan een boostervaccinatie - een derde prik - wel de mate van bescherming verder verhogen. Daarom start de GGD Twente op 6 december met deze derde prik.

BORNE - In Borne ligt de vaccinatiegraad voor iedereen van 12 jaar en ouder momenteel op 88 procent volgens het landelijke Coronadashboard. Dit ligt boven het landelijk gemiddelde van 84,6 procent. Bovendien stijgt de vaccinatiegraad iedere dag.

De GGD Twente begint deze week met het prikken van de derde, optionele vaccinatie. Deze zal aangeboden worden aan alle 60-plussers maar ook onder meer medewerkers van zorginstellingen. Als eerste zijn de 80-plussers aan de beurt; mensen geboren in 1941 of eerder kunnen vanaf donderdag 18 november een afspraak maken. Ook zorgpersoneel met direct patiëntcontact krijgt deze booster op korte termijn. De GGD Twente heeft op dit moment twee vaste vaccinatielocaties in Enschede en Nijverdal, maar ook op de tijdelijke vaccinatielocaties die bijvoorbeeld bij winkelcentra opgezet worden kan de booster gehaald worden. Dit maakt het halen van de prik dus erg laagdrempelig.

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen nam ook landelijk de vraag naar vaccinatie toe. Mensen die nog niet gevaccineerd zijn kunnen dit ook gemakkelijk zonder afspraak doen op deze GGD-locaties. Zo kan men zich deze woensdag van 09.00 tot 17.00 uur laten vaccineren bij winkelcentrum Groot Driene in Hengelo, vrijdag van 12.00 tot 19.00 uur bij winkelcentrum Hengelose Es in Hengelo en zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur in het stadhuis in Hengelo. Neem wel uw vaccinatieoproep, identiteitsbewijs en een mondkapje mee. Hebt u vragen of twijfelt u over het halen van de vaccinatie? Bekijk de meest gestelde vragen en antwoorden op: www.ggdtwente.nl

Naast de boostervaccinatie krijgen veel senioren en mensen uit kwetsbare groepen ook de jaarlijkse griepprik aangeboden. In september besloot de Gezondheidsraad om dit jaar ook een aantal nieuwe groepen toe te voegen, omdat zij een groter risico lopen om ernstiger ziek te worden. Het gaat dan om mensen met onder andere bestaande luchtwegklachten of een verminderde weerstand tegen infecties. Zij lopen een groter risico op ernstige klachten. De huisarts kan adviseren of de griepprik voor u wenselijk is.

Meer berichten