Foto:

Column: Corine Hofstra

Wat was het genieten afgelopen zaterdag in Borne! De Sinterklaas-vlaggetjes wapperden al twee weken aan de lantaarnpalen, de Pieten waren al druk op zoek geweest naar nieuwe Pieten (en deze hebben meteen een belangrijke training gehad bij het Bussemakerhuis) en de techniek was tot in de puntjes voorbereid. 

BORNE - Terwijl zaterdag Sinterklaas en een bus vol Pieten aankwamen op het Rheineplein, stond Bertil Meyer van BorneBoeit, gewapend met microfoon en cameraman, klaar om de burgemeester en Sinterklaas te interviewen tijdens hun route door het dorp. Compleet in Dieuwertje Blok stijl, maar dan wel met een Borns tintje uiteraard. Dit hele spektakel was vervolgens allemaal ook live te volgen op internet, maar het was ook zichtbaar op het Dorsetplein op een televisie waar je u tegen zegt. 

Presentator Matthijs Jansen wist het publiek goed te entertainen en, na het beieren van de St Stephanuskerk, kwam het geluid van de Bornse Harmonie fanfare steeds dichterbij. Onderweg zagen we alleen maar blije kindergezichtjes, volle capuchons met pepernoten en een goed gevulde postbus vol tekeningen. En zo was het voor heel even gewoon kneuterig en ouderwets gezellig in Borne. Of zoals de man van het grote televisiescherm zei: ‘gewoon lekker dorps’. Ik voel een nieuwe slogan aankomen! Beelden van de Sinterklaas intocht terug zien? Kijk dan op de Facebook of Instagram van Visit Borne.

Meer berichten