Dolle pret voor de Bornse kinderen op het ijs in 2019 Foto: Archief
Dolle pret voor de Bornse kinderen op het ijs in 2019 Foto: Archief Foto: Archief

Wat gaat er door in december in Borne

Algemeen

Ook Ruben Baartman, de dorpsmanager van de gemeente Borne, kon geen duidelijk antwoord geven op de vraag wat er wel en niet doorgaat in de drukke decembermaand. De koopzondag van 28 november gaat wel door omdat dit een dagactiviteit is. Er is op die dag echter niet veel gepland, alleen enkele Pieten zullen in het dorp aanwezig zijn.

BORNE - Al wel duidelijk is dat ‘Kerst in Oud Borne’ geen doorgang zal vinden. Dit evenement kent veel onderdelen, zoals de fakkeloptocht, een lichtshow en wat theateroptredens die in de avonduren gepland staan. En zoals bekend mogen er, in ieder geval de komende weken, geen activiteiten plaatsvinden na 20.00 uur. Bij Shopping by Candlelight zou je zeggen als het ‘s avonds niet mag doe het dan maar overdag. Hierbij is de organisatie wel afhankelijk van de koren die een essentieel onderdeel van de Shopping zijn. Het is hoogst onzeker of deze overdag wel voldoende leden op de been kunnen krijgen om een goede voorstelling te kunnen geven.

Theoretisch gezien kan de schaatsbaan niet doorgaan. Maureen Snikkers: “We zijn een tikje eigenwijs en geven het nog lang niet op, maar de schaatsbaan valt onder de categorie evenementen. Alle evenementen zijn toegestaan tussen 6.00 uur en 18.00 uur, maar een vaste zitplaats is verplicht, met schaatsen natuurlijk volstrekt onhaalbaar. Er is op dit moment een landelijke aanvraag onderweg van alle schaatsbanen in Nederland om hierop een uitzondering te krijgen. Afwachten dus hoe de Veiligheidsraad hierover beslist”, zegt Maureen. Kristel Hofsté en Maureen Snikkers hebben in ieder geval alles geregeld en zijn er klaar voor. Zelfs wanneer er geen toestemming verleend zou worden hebben ze de afspraak gemaakt met de leveranciers dat ze op het allerlaatste moment het evenement kunnen cancelen zonder kosten.

Er wordt over nagedacht om bij een eventueel wel open gaan van de schaatsbaan het traditionele curling voor Bornse ondernemers naar de zondagmiddag te verplaatsen. Alles staat in de startblokken om er een mooie maand december van te maken. De BBO houdt echter wel een vinger aan de pols en zegt zich volledig aan de regels te houden die op dat moment gelden.

Op het moment van het schrijven van dit artikel is over bovenstaande nog niets definitiefs bekend. In Borne is er vanavond (maandag) overleg wat er wel of niet mogelijk is en onder welke voorwaarden. 

Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 11 uur geleden
Afbeelding
Goed omgaan met leuke media 13 uur geleden
Verschillende lokalen waren keurig ingericht met de meest uiteenlopende artikelen.
De deur gaat nu echt op slot bij de Jan Ligthartschool 27 mrt, 13:40
Afbeelding
Mooie tweede plaats voor het Bornse dam-team 27 mrt, 13:01
De groep genoot volop van de gezellige middag.
High tea voor de hulptroepen van Grethe 27 mrt, 11:39
Roeien is een gezellige, uitdagende sport. Kom ook eens langs voor een kennismaking op de open dag van Tubantia.
De Roeivereniging Tubantia gooit haar deuren weer open! 26 mrt, 15:37
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 26 mrt, 14:36
Afbeelding
Palmpasenoptocht: mooie traditie! 26 mrt, 13:55