Afbeelding

Waakzame buurt kan inbraak voorkomen

Algemeen

De dagen worden korter en donkerder. Jaarlijks markeert dit ook de start van een ander fenomeen: de najaarsinbraakgolf. De politie in Borne waarschuwde in augustus al dat inbrekers actiever werden, waarbij met name vrijstaande woningen relatief vaak het doelwit waren van een inbraak.

BORNE - Inbraken zijn een vorm van misdaad met vaak een grote impact op de slachtoffers: ze zijn een directe inbreuk op je gevoel van veiligheid terwijl je je thuis graag altijd veilig wilt voelen. De politie probeert met name door middel van voorlichting mensen bewust te maken van inbraakmethodes en wat zij kunnen doen om zich hiertegen te wapenen. Naast het gebruik van goed hang- en sluitwerk is ook het eigen gedrag belangrijk. Sluit deuren en ramen wanneer u weg bent en draai ook alles écht op slot. Verder kan het gebruik van verlichting op een tijdschakelaar de woning bewoond laten lijken. Verder zijn er ook in diverse Bornse buurten WhatsApp-preventiegroepen actief waarbij buurtbewoners elkaar waarschuwen voor onraad. Deze preventiegroepen maken een buurt als geheel waakzamer, waardoor deze minder aantrekkelijk is voor het dievengilde. De politie benadrukt dat het belangrijk is om 112 te bellen wanneer u echt verdachte situaties ziet.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 3 uur geleden
Afbeelding
Hebt u een dagje uit gewonnen? 8 uur geleden
De grote groep vrijwilligers met rechts Theo Vlaskamp en Maia Verheijen
Zuinig op het kerkhof in Zenderen toekomstbestendige begraafplaats 9 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bij Bos Bedden Nijverdal 24 apr, 13:16
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 24 apr, 11:12
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 23 apr, 16:22
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 apr, 14:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 23 apr, 14:10