De Overijsselse Vrijwilligersprijzen werden weer uitgereikt.
De Overijsselse Vrijwilligersprijzen werden weer uitgereikt.

Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt

Algemeen

Vier vrijwilligers(initiatieven) zijn afgelopen woensdag verrast met de Overijsselse Vrijwilligersprijs. De vrijwilligers van de Kloostergaarde, werkgroep AED Zenderen en vrijwilligers Marian van Loenen en Ronald Kuipers kregen de prijs uitgereikt uit handen van Statenlid Herman Kalter van de provincie Overijssel en beleidsmedewerker Annette Zwiep van de gemeente Borne. 

BORNE - De Overijsselse Vrijwilligersprijs (OVP) wordt in de hele provincie uitgereikt aan zo’n 100 vrijwilligers. In de gemeente Borne konden inwoners hiervoor de afgelopen tijd vrijwilligers, organisaties of initiatieven opgeven, die volgens hen de titel ‘Dé vrijwilliger van de gemeente Borne’ verdienen. Dit jaar wordt in iedere gemeente ook een ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt. Deze is in de gemeente Borne samen met Erik de Kruif, coördinator vrijwilligerswerk van Landschap Overijssel, overhandigd aan de vrijwilligers van de Kloostergaarde. 

Kloostergaarde 
Tuin de Kloostergaarde is een samenwerking tussen de gemeente Borne, de dorpsraad, Theehuis De Karmeliet en een grote groep vrijwilligers. De vrijwilligers werken hard om de tuin in oude glorie te herstellen. Ze doen vaak mee met landelijke evenementen als NLdoet en de Natuurwerkdag en betrekken scholen en andere belangstellenden bij het project.

Werkgroep AED Zenderen 
De werkgroep AED Zenderen bestaat uit zes vrijwilligers die zich de afgelopen tien jaar belangeloos hebben ingezet voor de vijf AED’s die in Zenderen operationeel zijn. De werkgroep zorgt onder andere voor de scholing van vrijwilligers en voor onderhoud van de apparatuur. Verder wordt er na een eventuele inzet van een AED nazorg verleend en worden de AED’s weer up-to-date gemaakt.

Marian van Loenen 
Marian werkt al vijftig jaar als vrijwilliger bij de Zonnebloem. Ook heeft zij als vrijwilliger gewerkt bij de administratie van het kerkblad van de St. Stephanuskerk. Marian is in haar buurt de Meijlingsgaarde altijd bereid tot hulp aan de medebewoners en is een enthousiast lid van het opschoonteam.

Ronald Kuipers 
Ronald Kuipers is vanaf 2007 vrijwilliger bij Stichting Informele Zorg (SIZ) Twente. Na zijn revalidatie in 2007 heeft hij zich bij SIZ aangemeld om vrijwilligerswerk te doen om onder de mensen te komen. Ronald is ook vrijwilliger van de rolstoel wandelgroep, vaste bezoeker van het MantelZorgCafé, heeft de gespreksgroep ‘niet aangeboren hersenletsel’ opgericht en is betrokken bij Sindron in Zenderen.

De OVP is een samenwerking van Provincie Overijssel, Stimuland, Vosvi en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties.

Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 6 uur geleden
Afbeelding
Goed omgaan met leuke media 7 uur geleden
Verschillende lokalen waren keurig ingericht met de meest uiteenlopende artikelen.
De deur gaat nu echt op slot bij de Jan Ligthartschool 27 mrt, 13:40
Afbeelding
Mooie tweede plaats voor het Bornse dam-team 27 mrt, 13:01
De groep genoot volop van de gezellige middag.
High tea voor de hulptroepen van Grethe 27 mrt, 11:39
Roeien is een gezellige, uitdagende sport. Kom ook eens langs voor een kennismaking op de open dag van Tubantia.
De Roeivereniging Tubantia gooit haar deuren weer open! 26 mrt, 15:37
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 26 mrt, 14:36
Afbeelding
Palmpasenoptocht: mooie traditie! 26 mrt, 13:55