Afbeelding

Opnieuw tegenslag voor RTV Borne

Algemeen

Opnieuw dreigt een tegenslag voor RTV Borne. Nadat ze de zendmachtiging op een voor velen nogal vreemde wijze kwijtraakten aan Borne Boeit en daarmee ook de broodnodige subsidie om de organisatie draaiende te houden, lijken ze nu ook nog hun ruimte in het Kulturhus kwijt te raken.

BORNE - Dit is een direct gevolg van de door de gemeenteraad besloten verhuizing van het gemeentehuis naar het zogenaamde Huis van Borne in het Kulturhus. Deze verhuizing moet in 2024 plaatsvinden.

In het deel van het Kulturhus waar nu nog de ruimte van RTV Borne gehuisvest is wordt straks een werkplek voor ambtenaren van de gemeente Borne. Hier zou naar verluidt een maatschappelijk plein worden ingericht. Er komen organisaties in die door een subsidie-regeling aan de gemeente verwant zijn. En daar zit ‘m nou net de kneep. RTV Borne krijgt door het verlies van de zendmachtiging geen subsidie meer en voldoet daarmee dus niet aan de door de gemeente vastgestelde voorwaarde.

Michel van der Voort is op zijn zachtst gezegd niet blij met de ontstane situatie. “Wij zijn het kind van de rekening, de collateral damage (bijkomende schade) bij de hele operatie van de gemeente. Dat blijkt ook wel uit de reactie van de gemeenteraad die zich overvallen voelt. Zij gingen er van uit dat alles netjes geregeld zou worden, niet dus”.

Juist nu RTV Borne door het wegvallen van de subsidie allerlei andere bronnen aan het aanboren is zoals bijvoorbeeld het aanbieden van streaming-diensten. Hiervoor moeten forse investeringen gedaan worden. Het heeft geen zin om dat te doen in een ruimte waar je straks toch uit moet. Van der Voort: “Een aardige mevrouw kwam even langs om ons mede te delen dat het huurcontract opgezegd zou worden, van een verhuisvergoeding kon geen sprake zijn”.

“Hartverwarmend zijn wel de vele reacties van verschillende organisaties die ons iets aanbieden. We hebben al enkele gesprekken gevoerd. Ook zij vinden het niet netjes zoals er met de belangen van RTV Borne omgegaan wordt”. Ondanks de huidige uitdagingen is RTV Borne nog steeds bezig om lokaal nieuws te brengen in en om Borne. Kijk voor nieuws en achtergronden dan ook op hun website; www.borneinbeeld.nl. Hier is ook de online stream van het radiostation te beluisteren.

Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bij Bos Bedden Nijverdal 3 uur geleden
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 6 uur geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart gisteren
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 apr, 14:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 23 apr, 14:10
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 23 apr, 13:13
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 23 apr, 12:57
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 23 apr, 11:55