Foto:

Column Irene Pigge: Wijsheid


Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het koffiezaakje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Op een plek als het station, waar haastige handelingen aan de orde van de dag zijn, willen mensen nog weleens wat verliezen. Bijna dagelijks wordt er wel wat binnengebracht, veelal sleutels. de meesten hebben een klein ringetje waarmee ze ooit verbonden waren de sleutelbos. Kijkt u vooral even uw eigen sleutelbos na, want ze zijn blijkbaar zo verloren.

Handiger is om iedere sleutel aan een stevige ring met sleutelhanger te bevestigen. Niet alleen sleutels worden binnengebracht, maar ook pasjes, paraplu’s, handschoenen, sieraden en zelfs hulpstukken als gehoorapparaten en brillen. De meesten komen op de grond terecht vanwege haast, maar soms blijft er ook wat liggen dankzij een verstrooide eigenaar. Zo werd er laatst gebeld door een goede klant, of hij in de chaos van het wegbergen van de portemonnee en de maaltijd misschien wel zijn bril had laten liggen. Dat klopte. Hij moest dus terug naar de zaak. Ja, grapte hij. “A’j oe kop nie gebruukt, mu’j oe been’n gebruuk’n.” Dus die wijsheid gaat bij mij op de doos van gevonden voorwerpen.

Irene Pigge

Noot van de redactie: Uit cijfers van de NS blijkt dat statistisch de meest verloren objecten pasjes en identiteitsbewijzen zijn, gevolgd door het vervoersbewijs, mobiele telefoons, rugzakken, portemonnees en sleutels op plaats 6. Wie iets verloren of vergeten heeft op het station of in de trein kan hiervan melding maken bij de NS op https://www.ns.nl/klantenservice/verloren-gestolen/verloren-of-gevonden.html Gevonden voorwerpen kan men aan een NS-medewerker op het station of in de trein geven.

Meer berichten