Afbeelding

Column Irene Pigge: Wijsheid

Algemeen


Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het koffiezaakje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Op een plek als het station, waar haastige handelingen aan de orde van de dag zijn, willen mensen nog weleens wat verliezen. Bijna dagelijks wordt er wel wat binnengebracht, veelal sleutels. de meesten hebben een klein ringetje waarmee ze ooit verbonden waren de sleutelbos. Kijkt u vooral even uw eigen sleutelbos na, want ze zijn blijkbaar zo verloren.

Handiger is om iedere sleutel aan een stevige ring met sleutelhanger te bevestigen. Niet alleen sleutels worden binnengebracht, maar ook pasjes, paraplu’s, handschoenen, sieraden en zelfs hulpstukken als gehoorapparaten en brillen. De meesten komen op de grond terecht vanwege haast, maar soms blijft er ook wat liggen dankzij een verstrooide eigenaar. Zo werd er laatst gebeld door een goede klant, of hij in de chaos van het wegbergen van de portemonnee en de maaltijd misschien wel zijn bril had laten liggen. Dat klopte. Hij moest dus terug naar de zaak. Ja, grapte hij. “A’j oe kop nie gebruukt, mu’j oe been’n gebruuk’n.” Dus die wijsheid gaat bij mij op de doos van gevonden voorwerpen.

Irene Pigge

Noot van de redactie: Uit cijfers van de NS blijkt dat statistisch de meest verloren objecten pasjes en identiteitsbewijzen zijn, gevolgd door het vervoersbewijs, mobiele telefoons, rugzakken, portemonnees en sleutels op plaats 6. Wie iets verloren of vergeten heeft op het station of in de trein kan hiervan melding maken bij de NS op https://www.ns.nl/klantenservice/verloren-gestolen/verloren-of-gevonden.html Gevonden voorwerpen kan men aan een NS-medewerker op het station of in de trein geven.

Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 9 uur geleden
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 10 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 11 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Iedere dag kiezen voor vrede, een opgave 11 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: vrijwilligers zijn onmisbaar! 12 uur geleden
Doneer ook voor het goede doel.
Melbuul'n Runners rijden weer puzzeltocht voor het goede doel 12 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 13 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: Nee, ik heb géén worteltaart (of croissants) 13 uur geleden