<p>Een kunstwerk van Udone Boerema. Schilderen op grof linnen geeft een mooi effect.</p>

Een kunstwerk van Udone Boerema. Schilderen op grof linnen geeft een mooi effect.

(Foto: )

Kijken en mee veranderen in expositie Het Koetshuis

De kunstenares Udone Boerema geboren in Groningen, woont in Borne en heeft haar atelier in Hengelo. Ze heeft opleidingen gevolgd aan de Academie Minerva in Groningen en AKI/ArtEZ in Enschede. Ondertussen heeft ze al op veel plaatsen in binnen en buitenland geëxposeerd, solo of samen met Remco Dikken.

BORNE - Udona geeft een eigen sfeer aan haar werk, dat bereikt ze door te schilderen op grof linnen. Ze zegt daarover; door het linnen met transparant prepareermiddel te behandelen kan ik hierdoor de mate waarin de verf door het linnen wordt geabsorbeerd reguleren. De verf die ik gebruik is op basis van pure acrylaat die ik met water sterk verdun. Hiermee bereik ik transparantie en gelaagdheid maar ook wendbaarheid en tenslotte, het effect van vluchtigheid.

Kijken naar de kunst van Udona is een ervaring van blijven kijken en meegezogen worden in de aardse kleuren en waar licht en donker onderdeel worden van de natuur.

Zelf vertelt ze; Ik mag graag kijken naar het ontstaan van mijn eigen werk. Bij wijze van spreken het schilderij is er al het moet alleen langzaam worden ontdekt, de vormen die ontstaan wekken een kleine illusie op waarbij je overgaat van het ene naar het andere bestaan. Zonder meer zie je oneindigheid in mijn werk of een natuur die nooit ophoudt.

De kijker naar mijn werk kan dezelfde ervaring gewaarworden, een natuur die nooit ophoudt.

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art).

Jaap Besteman, Yvonne Denekamp, Elsa Snijders, Willemien Nijman organiseren exposities met gevarieerd werk van professionele beeldend kunstenaars uit de regio.

Het Koetshuis krijgt steun van cultuurfonds Cogas , de Houtmaat, Stimuleringsfonds Bornse Evenementen, het Rabofonds Centraal Twente, Gemeente Borne.

Adres: Marktstraat 23, Borne. FB: Koetshuis Borne

Meer berichten