In de zomermaanden worden vaker lunchconcerten en andere muzikale ontmoetingen gehouden in de Oude Kerk. Zo kunnen meer mensen genieten van dit prachtige gebouw met de fraaie muurschilderingen.
In de zomermaanden worden vaker lunchconcerten en andere muzikale ontmoetingen gehouden in de Oude Kerk. Zo kunnen meer mensen genieten van dit prachtige gebouw met de fraaie muurschilderingen.

Oude Kerk in Borne is straks een stuk duurzamer

Algemeen

De Oude Kerk in Oud-Borne krijgt een groen jasje. Of eigenlijk, de hele Protestantse Gemeente Borne. Het thema Groene kerk, Groen geloven staat namelijk de komende tijd centraal. Het is één van de bijzondere plannen die hopelijk mogelijk worden dankzij de jaarlijkse bijdrage van Actie Kerkbalans.

BORNE - “Elk jaar in januari krijgen alle kerkelijk ingeschreven inwoners de vraag met welk bedrag ze hun kerkgemeente willen steunen”, vertelt Arend-Jan Overbeek. Hij is een van de ‘penningmeesters’ bij de Protestantse Gemeente Borne. De Actie Kerkbalans is eigenlijk een soort vrijwillige ‘clubcontributie’: “We vragen ieder lid naar vermogen te geven. Bij alle ruim duizend leden bezorgen tientallen vrijwilligers daarom deze week een folder. Hierin staat waar het geld voor nodig is. Voor dit jaar is dat - naast de vaste kosten voor gebouwen en medewerkers - voor vier extra plannen.” Een van de vier plannen is om de Oude Kerk én bijgebouw de Potkaamp te verduurzamen. “Groene energie kopen we al jaren in. Nu we binnenkort starten met verbouwen van de Potkaamp willen we hier onder meer extra isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen plaatsen en energiezuinige keukenapparatuur.” Ook komt er een jeugdwerker op de loonlijst.

“Verder gaan we in de zomermaanden vaker lunchconcerten en andere muzikale ontmoetingen houden in de Oude Kerk. Zo kunnen meer mensen genieten van dit prachtige gebouw, waarin we nét voor corona uitbrak de fraaie muurschilderingen opknapten.” Hij hoopt eind januari de balans op te kunnen maken en de vlag uit te hangen om alle plannen uit te voeren. Meer informatie staat op www.pgborne.nl/gift.

Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 17 uur geleden
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 19 uur geleden
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 16 apr, 14:11
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 13:25