De Videoclub Borne heeft veel kennis en expertise die zij graag willen delen met de amateur-filmmaker.
De Videoclub Borne heeft veel kennis en expertise die zij graag willen delen met de amateur-filmmaker.

Videoclub Borne start ZOOM cursus De basis van het monteren

Algemeen

Wil je van een professional de basistechnieken van het monteren van je films leren? Dan biedt de Videoclub Borne wellicht de oplossing! De Videoclub Borne geeft hiervoor de cursus De basis van het (video) monteren!

BORNE - Of het nu gaat om het monteren van je vakantiefilm of om de opdrachtfilm voor je studie, je kunt bij de Videoclub Borne prima terecht. Weet je welk montage programma je dan moet kiezen? En hoe pak je dat dan aan, waar begin je bijvoorbeeld mee? Waar let je op bij het monteren? En welke technieken zijn er om er voor de kijker een goed lopende en boeiende film van te maken? Dat is nog niet zo eenvoudig!

Bij de Videoclub Borne start daarom een cursus ‘De basis van het (video) monteren’. Deze cursus wordt gegeven door Mirthe Fernandes, afgestudeerd aan De Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht.

Inhoud van de cursus
De cursus zal allereerst ingaan op de aanpak, van film naar scènes en shots, de découpage (de afwisseling van totalen, medium shots en close-ups) en de juiste tijdverdichting. Je laat uiteraard niet alles wat er gebeurt zien in de film, want dan blijft er niets over voor je verbeelding. Dus wat laat je wel zien en wat juist niet? Daarna zullen allerlei technieken behandeld worden die je kunt toepassen. 

De cursus richt zich op de beginner, dus ervaring met monteren is niet nodig. Ook kun je deze cursus volgen met ieder montage programma: MagiX, (Apple) FCP-X, Première of Edius. De inhoud richt zich namelijk op de montage technieken en niet op het omgaan met de montage software zelf (daar zijn bij de Videoclub Borne weer andere cursussen voor, zie de website www.videoclubborne.nl).

Tijdens de cursus krijg je uiteraard de theorie uitgelegd, maar ga je veel zelf aan het werk (want dan leer je het pas echt). Je krijgt daarvoor het filmmateriaal aangereikt. De cursus bestaat uit 5 lessen op de donderdag avond in de oneven weken van 20:00-22:00uur (data: 20 januari, 17 februari en 3/17/31 maart (14 april is reserve).

N.B. De cursus wordt gegeven “Op afstand” met ZOOM (en mogelijk deels fysiek in het clubgebouw in Borne). De prijs bedraagt €57,50, opgebouwd uit €20 specifiek voor de cursusavonden en €37,50 voor het half-seizoens VCB lidmaatschap. Daarmee kun je dan ook weer wèl deelnemen aan alle andere Clubavonden en Praktijkavonden van de videoclub. De cursus gaat alleen door bij minimaal 10 deelnemers. Informatie en/of opgave, mail naar lau@hopmans.demon.nl (of bel tel. nr. 06-23408748).

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 50 leden uit Borne, Hengelo, Almelo en Hof van Twente. Onze activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden (waar je vooral zelf en samen met anderen aan de slag gaat). Zie onze website www.videoclubborne.nl voor meer details, de website agenda voor alle data en ons facebook kanaal (“videoclubborne”) voor de actuele activiteiten.

!
Afbeelding
Twents Wijnfeest bij Wijngaard Kötter 2 uur geleden
Afbeelding
Met meer zelfvertrouwen gaan fietsen 2 uur geleden
Afbeelding
NK Maaien met de zeis in Dalfsen 3 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur OV-reisadvies 3 uur geleden
Afbeelding
Stadsbeiaardiers blijven erg actief 5 uur geleden
Afbeelding
Het verleden van Hengelo: De Kettingbrug 20 uur geleden
Afbeelding
‘Je bent een clubje met zijn allen’ 22 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking Borne Beweegt en KidsVooruit gisteren