Annet: "Het past precies bij mij, dit is wie ik ben, een echt spelletjes mens. Zo gezegd zo gedaan, maar je rekent natuurlijk nergens op"
Annet: "Het past precies bij mij, dit is wie ik ben, een echt spelletjes mens. Zo gezegd zo gedaan, maar je rekent natuurlijk nergens op"

Annet had ‘Alleskunner’ zeker niet willen missen

Algemeen

Afgelopen vrijdag was de eerste uitzending van ‘De Alleskunner’ de afvalrace der afvalraces met een dubbellange aflevering. Na elk spelletje valt er een deelnemer af. Eén van de honderd deelnemers aan dit programma was Annet den Hartog uit Borne. De donderdag voor de eerste uitzending had ik een gesprek met Annet. Heel enthousiast vertelt ze over haar deelname en de belevenis die het is geweest die ze zeker niet had willen missen.

BORNE - De deelnemers van De Alleskunner kregen weer een grote variëteit aan spellen en uitdagingen voorgeschoteld. Elk spel begint met één deelnemer minder, want iedereen heeft een simpele opdracht: je mag geen laatste worden, want dan val je af. De opdrachten vereisen alledaagse vaardigheden, behendigheid, kennis en logisch verstand.

Annet: “Ik had thuis al eens gezegd, als ik ooit aan zoiets mee zou doen, dan is het aan De Alleskunner. Dit moet ik toch kunnen, dit kan toch iedereen. “Het past precies bij mij, dit is wie ik ben, een echt spelletjes mens. Zo gezegd zo gedaan, maar je rekent natuurlijk nergens op”.

Na twee weken kreeg ze echter een bericht dat ze een filmpje moest maken tussen de 20 en 30 seconden waarin ze zichzelf zou presenteren. In juni kreeg Annet vervolgens een telefoontje dat ze was uitgeloot uit wel 3.000 aanmeldingen. Ze moest echter wel een coronabubbel in.

“Ik moest me 16 juli melden bij het Autotron in Rosmalen met gepakte koffers voor twee weken. De opnames zouden 14 dagen aaneengesloten gaan duren. Als je afviel mocht je wel eerder weg. Daar werd je getest en bij een negatieve uitslag mocht je door.

“Daar sta je dan met honderd mensen uit heel Nederland om een spelletje te spelen. In het begin denk je oké, een simpel spelletje, maar als er acht of meer camera’s op je gericht zijn en er zijn 99 andere mensen die het spelletje beter willen spelen dan jij, dan is het geen leuk spelletje meer, dan is het behoorlijk afzien.” 

Hele dag opnames
‘s Morgens om zeven uur werden de deelnemers gewekt om te ontbijten. Om kwart voor acht met de bus naar het Autotron waar de hele dag opnames plaatsvonden. De telefoon moest elke morgen ingeleverd worden en die kreeg je ‘s avonds weer terug.

Annet: “Hele simpele spelletjes waarvan je denkt, dat kan toch iedereen en jij staat daar en het lukt gewoon niet. Dan krijg je echt stress. Met al die camera’s op je wordt je nog zenuwachtiger. Het had niets te maken met je kunt het of je kunt het niet, het was echt een psychologisch spelletje”. 

Annet heeft dan ook echt geen spijt dat ze er aan heeft mee gedaan. “Ik moet zeggen dat ik mezelf wel ben tegengekomen. Je bent op jezelf aangewezen, je bent de hele dag alleen. Je hoeft helemaal niets te doen en zo ben ik eigenlijk niet. Je ontbijt staat klaar, tussen de middag had je je boterhammetjes en je snackjes tussendoor stonden klaar en ‘s avonds een super de luxe buffet”.

“Je gaat dan denken wat heb ik in vredesnaam gedaan, hoe gaan de mensen naar mij kijken op televisie, hoe zie ik er straks uit. Op het moment dat het spel begint heb je de camera’s helemaal niet meer in de gaten en ben je er helemaal gefocust op dat je maar niet de laatste wordt”.

Ze hoefde niet eerste te worden, in de middenmoot was uitstekend, maar een aantal keren was het wel spannend vertelt ze lachend. Er waren ongeveer acht spellen op een dag.

Groepjes
“Na elk spel werd je naar een aparte ruimte gebracht waarin je je afvroeg wat er straks weer zou gebeuren. Je wist niet van tevoren wat je moest gaan doen”.

“Er werden al snel groepjes gemaakt, de sportieve jongens, de stoerdere meiden en de de huis tuin en keuken mensen waartoe ik behoorde. Als er dan één van jouw groepje afvalt is het toch heel verdrietig. Niet te bevatten dat je dan zo emotioneel kunt zijn. Dat doet ook de adrenaline met je.”

Over de begeleiding niets dan lof van Annet. “Alles was tot in de puntjes geregeld. Het is echt een hele organisatie”.

Aan het thuisfront waren er toch wel buurtgenoten en bekenden die zich afvroegen wat er toch bij Den Hartog aan de hand was? Annet zagen ze niet meer, de auto was weg. Zouden ze gescheiden zijn? Tijdens het uitlaten van de hond werden hier wel eens vragen over gesteld aan dochter Desiree die er verder niet op in ging.

Ik zou zo weer mee doen, maar dan zonder die coronabubbel!

Inmiddels weten weten dat Annet in ieder geval de eerste twee rondes van deze afvalrace heeft overleeft en zit ze bij de laatste 80 deelnemers hoewel ze het plakjes snijden van een komkommer pas als een van de laatsten volbracht.

De Alleskunner gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv en op KIJK.nl.

!
Afbeelding
Derde editie van Oude Deuren Cup 2 minuten geleden
Afbeelding
Twents Wijnfeest bij Wijngaard Kötter 3 uur geleden
Afbeelding
Met meer zelfvertrouwen gaan fietsen 3 uur geleden
Afbeelding
NK Maaien met de zeis in Dalfsen 4 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur OV-reisadvies 4 uur geleden
Afbeelding
Stadsbeiaardiers blijven erg actief 6 uur geleden
Afbeelding
Het verleden van Hengelo: De Kettingbrug 21 uur geleden
Afbeelding
‘Je bent een clubje met zijn allen’ 23 uur geleden