<p>V.l.n.r. Aanspreekpunt van de wagenbouwers Patrick Asbroek, vice-voorzitter Pim Schuurman en voorzitter Rob Wensink</p>

V.l.n.r. Aanspreekpunt van de wagenbouwers Patrick Asbroek, vice-voorzitter Pim Schuurman en voorzitter Rob Wensink

(Foto: )

Toet’nbloazers gaan door met bouwen

Bij de Toet’nbloazers laten ze zich door weer een jaar zonder carnavalsoptocht niet uit de weg slaan en gaan ze gewoon door met het bouwen van een carnavalswagen. Ze komen elke dinsdag nog bij elkaar om aan de wagen te werken. Zij het in beperkte mate omdat er niet meer dan vier personen in de hal aanwezig mogen zijn.

BORNE - “Rustig bouwen en dan op anderhalve meter afstand”, zegt Patrick Asbroek, het hoofd van de wagenbouwers. Zo wil hij zelf niet genoemd worden. “We doen het allemaal samen, en ik ben daar het aanspreekpunt van”. Normaal zijn we er in deze periode op de dinsdag, en vaak ook nog op de woensdag, donderdag en zaterdag”.

De bar is natuurlijk gesloten waardoor de bouwgezelligheid er nog wel is, maar de gezelligheid na het bouwen is er niet meer. Het bestuur van de Toet’nbloazers heeft al te kennen gegeven dit jaar niet aan een optocht mee te doen. De Stichting Borns Carnaval heeft al gecommuniceerd dat er dit jaar geen optocht komt in Borne. Voorzitter Rob Wensink: “Ook gaan we bij een eventuele optocht in Oldenzaal of een alternatief in de zomer niet meedoen. Onze wagen doet eerst in Borne mee voordat we ergens anders aan de optocht meedoen.” “Als we bijvoorbeeld aan de alternatieve optocht in Oldenzaal mee zouden doen mogen we volgend jaar niet weer met dezelfde wagen komen. Dus dan zouden we twee wagens moeten bouwen. Als we een nieuwe wagen bouwen, dan presenteren we hem in Borne,” zegt pr man en vice-voorzitter Pim Schuurman.

In augustus 2020 was er een Flügelactie voor alle leden toen er met het bouwen van deze wagen begonnen werd en dat is nog steeds dezelfde. “We zijn al wel wat verder gekomen maar door die echte lockdown en de avondklok hebben we helemaal niets mochten doen. We zijn nu al wel bijna twee jaar bezig, maar feitelijk nog maar een jaar bouwen”. Rob Wensink: “Dit geeft ons nu wel de mogelijkheid wat andere dingen aan te pakken in de hal. Er zijn nog andere wagens waar we iets mee willen, de boel flink opruimen en reorganiseren zodat er efficiënter gewerkt kan worden en we willen nog wat verbouwen”.

“Ook kunnen we nu technische hoogstandjes en nieuwe dingen uitproberen” voegt Patrick toe. Het is bedoeling in de hal een verdiepingsvloer te realiseren waar onder andere de 111 pakken van de grote loopgroep van de Toet’nbloazers door de kledingcommissie gemaakt kunnen worden. Deze commissie was al een eind op weg, maar ligt nu volledig stil.

Ondertussen wordt geprobeerd om zoveel mogelijk zichtbaar te blijven naar de leden en de sponsoren. Zo was er naast de al eerder genoemde Flügelactie o.a. een een online bingo met Pasen, een online filmpje op You Tube van het Gala in 2020, een aan huis gebracht pakket met kaas, kortingsbonnen etc. Over twee weken wordt er een online pubquiz georganiseerd voor de leden. Dankbaar is de vereniging voor de inbreng van haar sponsoren waarvan er bijna niemand is afgehaakt ondanks de ook voor hen vast moeilijke tijd.

Meer berichten