Foto:

Mirjam Pol wint Rally2 Womens Trophy Dakar

Na bijna 50 wedstrijduren, 14 dagen, ruim 4.000 wedstrijdkilometers en een paar valpartijen op haar Husqvarna finisht Mirjam Pol als snelste vrouw in het motorklassement. Pol reed een prima Dakar waar ze haar ervaring kon gebruiken iedere dag.

BORNE - De Dakar Rally begon niet helemaal fijn voor Mirjam Pol. Ze was wat ziekjes en voelde haarzelf niet zo fit. Daarna knapte ze op en heeft ze een aantal goede dagen gehad, maar ook naar het einde toe is ze niet helemaal fit. Dat weerhoudt de motorrijdster uit Borne niet om goed te presteren. 

Ze wist dat de proloog belangrijk zou worden voor het vrouwenklassement en daar sloeg ze haar slag, daar waar ze andere jaren pas goed op stoom komt in de tweede week. Sindsdien is ze de andere vrouwen voorgebleven en nu wint ze het vrouwenklassement. Daarmee verzilverd ze haar goede prestaties in aanloop naar de Dakar Rally. Ze werd kampioen in het FIM Women’s Bajas World Championship en reed samen met Kees Koolen in het FIA World Cup for Cross-Country Rallies. Daarin werd Koolen gedeeld tweede met Eugenio Amos. Pol had ook een goede “klik” met de motor. De Husqvarna, van HT Rally Raid, ligt haar goed en doet wat zij graag wil. Het was een super Dakar voor Pol met geweldige dagen, een mooie strijd en prachtige specials.

Meer berichten