Maaike Geerdink zet een lotgenotengroep op voor mensen, die zich eenzaam voelen.
Maaike Geerdink zet een lotgenotengroep op voor mensen, die zich eenzaam voelen.

Samen het leven mooier maken

Algemeen

Maaike Geerdink begint een lotgenotengroep voor mensen, die tijdens de coronapandemie in een sociaal isolement zijn gekomen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden.

HENGELO - Minder eenzaamheid en meer verbinding: met dat streven begint Maaike Geerdink een nieuwe lotgenotengroep. De inwoonster van Hengelo hoopt daar op 7 en 8 februari mee te kunnen beginnen. Deze nieuwe lotgenotengroep is voor mensen, die tijdens de coronapandemie in een sociaal isolement zijn gekomen. Maaike Geerdink is gespecialiseerd in het geven van passende begeleiding. Ze heeft een eigen onderneming waarin ze zorg aan stervenden en nabestaanden biedt. Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem. Dat was er voor de uitbraak van de coronapandemie al. Maar het gevoel van eenzaamheid is voor veel mensen groter geworden de afgelopen twee jaar. Soosmiddagen, bingo’s, uitstapjes, sporten, theaterbezoeken, evenementen: overal ging een streep door tijdens de lockdown. Daardoor zijn veel mensen in een sociaal isolement gekomen. 

Maaike Geerdink wil daar iets aan doen. Ze wil doelgericht met de mensen aan de slag gaan. “Er zijn meerdere bijeenkomsten en het is iets anders dan een inloopmiddag”, zegt de inwoonster van Hengelo. Haar doel is mensen uit een isolement te halen. Ook na de bijeenkomsten. “Het zou mooi als er vriendschappen ontstaan. Maar eerst ga ik gericht helpen. De groepen blijven klein. In de eerste bijeenkomst werken we waarschijnlijk aan een creatieve opdracht. Ook gaan we wandelen. Het is laagdrempelig.” Ze wil graag ondersteuning bieden aan mensen die dat nu hard nodig hebben. “Een langdurig sociaal isolement veroorzaakt psychische schade. In deze lotgenotengroep kunnen deelnemers hun ervaringen delen.” Maaike Geerdink wil daarmee beginnen na de eerstvolgende versoepeling van de maatregelen. “Ik hoop op 7 en 8 februari. Aanvankelijk had ik een begindatum in maart voor ogen, maar liever begin ik eerder. De groepen blijven klein. Zes tot hooguit tien mensen.” Info en aanmelding: maaike@vankleefvervoer.nl

Maaike Geerdink wil niet alleen een lotgenotengroep opzetten. “Ik ben ook van plan weer met rouwgroepen te beginnen. Die zijn voor iedereen, die een verlies hebben doorgemaakt en ervaringen willen delen. Ze vinden in een rouwgroep erkenning en herkenning.” De bijeenkomsten zijn in de praktijkruimte aan de Vosboerweg 8 in Hengelo.

www.maaikegeerdink.info

Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 10 uur geleden
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 12 uur geleden
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 16 apr, 14:11
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 13:25