Mevrouw Bakker bij de bloembakken in haar tuin omdat ze in de grond niet willen groeien
Mevrouw Bakker bij de bloembakken in haar tuin omdat ze in de grond niet willen groeien

Frustatie over eiken Europastraat

Algemeen

Marja Bakker is gefrustreerd en heeft er slapeloze nachten van, de eiken aan de Europastraat. De zes eiken waarover al veel gezegd en geschreven is. De eiken waarvan de aanwonenden dachten dat ze gekapt zouden worden, maar waarvan de de gemeente vindt dat ze dermate beeldbepalend zijn voor de straat dat ze toch niet gekapt mogen worden.

BORNE - Marja Bakker: “Wij wonen al 17 jaar in Borne waarvan we al 15 jaar ellende ondervinden van de eikenboom bij ons voor de deur. Meerdere keren hebben we onze tuin al moeten uitgraven omdat de boomwortels overal ingroeien, rioolbuizen vernielen en tot zelfs het huis toe. De muur van het toilet hebben we enkele keren uit moeten laten hakken. We hebben alles voor eigen kosten moeten laten vernieuwen want de verzekering gaf aan hiervoor niet aansprakelijk te zijn. Ik heb hier telefonisch melding van gedaan, alles zo laten liggen als het uitgegraven was, maar ook toen is er niemand komen kijken.” 

Het is volgens haar zelfs zo ver gekomen dat er in de voortuin niets meer wilde groeien door al die wortels. Uit wanhoop heeft de familie Bakker er nu maar grote potten neergezet waarin de planten wel willen groeien.

Marja Bakker: “Het gaat ons niet om de bladeren of de processierups maar om de schade die de wortels aanrichten”. “We hebben hierover verschillende keren via mails en foto’s van de schade contact proberen te krijgen maar we hebben nooit een reactie gehad. De Buurtman (Pieterson) heeft nog wel geprobeerd voor ons te bemiddelen maar deze gaf ook aan dat hij geen voet aan de grond kreeg”.

“We hebben een bedrijf in de arm genomen die met een camera hebben gekeken en zagen dat het een vette ellende was. Ook deze foto’s hebben we gemaild, maar weer geen reactie. In een artikel in de Twentsche Courant Tubantia las ik dat de gemeente niets had toegezegd en dat de bomen alleen in uiterste noodzaak zouden worden weggehaald. Ik vraag mij af of wanneer bomen je huis in groeien dat geen uiterste noodzaak is? Aan de Schaepmanstraat werden twee bomen gekapt waarvan de wortels door de ‘schutting’ groeiden. Dat vond men blijkbaar wel uiterste noodzaak”.

Ook over deze gang van zaken zegt mevrouw Bakker mails te hebben gestuurd waarop ze ook weer geen reactie heeft gekregen. Ze zegt zich schandalig behandeld te voelen.

Enige tijd geleden werden er volgens mevrouw Bakker zonder voorafgaande waarschuwing damwanden geplaatst langs de tuinen, waarvan ze vermoedt dat deze geplaatst zijn om de wortels tegen te houden. Ze neemt het de gemeente vooral kwalijk dat er totaal niet gecommuniceerd is. “We lopen al 15 jaar lang met de kop tegen de muur”.

Uit bovenstaande komt duidelijk de enorme frustratie van de familie Bakker naar voren en het onbegrip over de handelwijze van de betrokken ambtenaren. Misschien is het verstandig om alsnog eens met hen te gaan praten om de frustratie van deze Bornse inwoners weg te nemen.

Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 28 mrt, 12:27
Afbeelding
Goed omgaan met leuke media 28 mrt, 11:10
Verschillende lokalen waren keurig ingericht met de meest uiteenlopende artikelen.
De deur gaat nu echt op slot bij de Jan Ligthartschool 27 mrt, 13:40
Afbeelding
Mooie tweede plaats voor het Bornse dam-team 27 mrt, 13:01
De groep genoot volop van de gezellige middag.
High tea voor de hulptroepen van Grethe 27 mrt, 11:39
Roeien is een gezellige, uitdagende sport. Kom ook eens langs voor een kennismaking op de open dag van Tubantia.
De Roeivereniging Tubantia gooit haar deuren weer open! 26 mrt, 15:37
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 26 mrt, 14:36
Afbeelding
Palmpasenoptocht: mooie traditie! 26 mrt, 13:55