Foto:

J.R. De Draejpiepers tellen stemmen bij verkiezingen

BORNE - De leden van J.R. De Draejpiepers zullen woensdag 16 maart samen de Bornse stemmen gaan tellen voor de verkiezing van de gemeenteraad. De jongerenraad van carnavalsvereniging De Doldraejers uit Zenderen is afgelopen donderdag door burgemeester Jan Pierik ingeloot tijdens een online loting waaraan in totaal 5 verenigingen deelnamen. Zij leveren in totaal ongeveer 30 tellers en krijgt hiervoor een vergoeding van € 30,- netto per teller. Een mooi bedrag voor deze carnavalsgroep uit Zenderen. Ook zorgen ze voor een coördinator die tijdens de verkiezing het contact onderhoudt met de gemeente.

Loting
Omdat er zich meerdere verenigingen hadden aangemeld, is er geloot. Deze loting vond afgelopen donderdag om 16.30 uur digitaal plaats vanuit de raadzaal, waarbij alle verenigingen die zich hadden aangemeld online aanwezig konden zijn.

De verenigingen die zich hadden opgegeven om het tellen van de stemmen op zich te nemen waren: C.V. de Toetnbloazers, J.R. De Draejpiepers, Bornse Schaats en Skeelervereniging, Bornse Harmonie en Inpajoko Borne.

Meer berichten