FC De Rebellen met o.a. John de Wolf en Sjaak Polak komen naar Borne.
FC De Rebellen met o.a. John de Wolf en Sjaak Polak komen naar Borne.

Programma Kulturhus Borne

Algemeen

Wat staat er voor de komende tijd allemaal op het programma bij het Kulturhus Borne? We nemen een kijkje op de agenda!

Vooraankondiging: FC de Rebellen op vrijdag 29 april
Rebelse Oamd in ’t Kulturhus! FC de Rebellen is een markante selectie van de meest uitgesproken en spraakmakende voetballers van ons land. In twee keer drie kwartier vertellen een aantal Rebellen hoe het echt zit in de voetballerij. Niet de romantische of komische anekdotes die iedereen al talloze keren heeft gehoord, maar het echte verhaal. Verhalen over macht, geld, seks, doping, list en bedrog. Verhalen die niet eerder zo openhartig werden verteld. De rebellen die naar Borne komen zijn: John de Wolf, Sjaak Polak, Dennis van Hoorn, en Ricky van den Bergh. Samen met gespreksleider Koert Westerman beleef je een historische avond vol met vermaak en zal je mond open vallen van verbazing.

 29 april 20.00 uur | €30,00 | Tickets via www.kulturhusborne.nl

Lennon and McCartney: Two of Us op zondag 20 februari
The Beatles! Heerlijk wegmijmeren bij liedjes van John Lennon en Paul McCartney op een zondagmiddag. Klinkt dat niet heerlijk ontspannen? Nou, dat is het ook! Met hun muzikale precisie en weergaloze tweestemmigheid weerspiegelen Jop Wijlacker en Dennis Kolen de symbiose van het grootste en meest succesvolle schrijversduo allertijden.

20 februari 15.00 uur | €21,00 | Tickets via www.kulturhusborne.nl

Noord Korea - De Verbeelde Werkelijkheid
In de lezing De verbeelde werkelijkheid neemt Drs. Marc Roth je mee naar het ‘meest gesloten’ land ter wereld. Met zijn reisorganisatie Roth Spark Travel organiseert hij reizen naar Noord-Korea, een land waarvan je een groot gedeelte nog altijd niet bekijken mag. De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, clips en ander beeldmateriaal en de eigen ervaringen van Marc.

19:30 uur | €7,50 | Tickets via www.kulturhusborne.nl

Informatieavond Cursus Gebarentaal dinsdag 15 februari
Eric Wiggers (44) woont in Borne, is ervaringsdeskundige (hij is slechthorend en doof) en ervaren gebruiker van Nederlands met Gebaren (NMG). Hij wil deze mooie taal delen met geïnteresseerden. Wil jij ook gebarentaal leren, maar eerst weten hoe de cursus werkt? Meld je dan aan bij Eric voor de informatieavond op dinsdag 15 februari. 19.30 uur | Gratis | Aanmelden via pratenmetgebaren@outlook.com

Inspiratieochtend Hoogsensitiviteit, vrijdag 11 februari
Word je wel eens overspoeld door emoties? Ben je, je erg bewust van je omgeving en gaat je aandacht vanzelfsprekend naar de ander? Denk jij dat je misschien hoogsensitief bent? Vind je het lastig om grenzen aan te geven? Dan kan het zomaar zijn dat jij hoogsensitief bent.

Tijdens de inspiratieochtend kun je een test doen om zicht te krijgen op de mate van jouw eigen sensitiviteit. We zoomen in op de kwaliteiten die erbij horen en je krijgt een lijst met praktische tips waar je mee aan de slag kunt!

09.00 uur | €37,50 | Tickets via www.kulturhusborne.nl

Arabisch Tafelen gaat weer van start! 
Neem 10 februari plaats aan de Arabische tafel, kies uit lekkere gerechten van diverse landen van de sprookjes uit 1001 nacht! Dankzij de kookkunsten van vier Bornse vrijwilligsters, van Arabische afkomst, wordt er een buffet gevuld met de heerlijkste gerechten. Het buffet is tussen 17.30-18.30 uur. €9,50 | Tickets via www.kulturhusborne.nl

Filmhuis Borne vertoont de film Quo Vadis, Aida?
Aida werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie. Tot dan is Aida er zeker van dat de VN haar familie zou beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden.

9 februari 20.00 uur | €9,50 (Vrienden van Filmhuis Borne €6,50) | Tickets via www.kulturhusborne.nl

Gratis inloop raad & daad – Meerdere data
Wekelijks zijn er diverse gratis inloopspreekuren waar iedereen van harte welkom is.

Wijkcoördinatie | 9 februari | 09.30 - 12.00 uur

Heb jij als inwoner dromen of ideeën voor jouw wijk en of buurt? Let’s make them real! Je kunt elke 2e woensdag van de maand, van 9.30-12.00 uur, in het Kulturhus terecht bij het inloopspreekuur van wijkcoördinator Brenda Jansen.

Computerspreekuur | 15 februari | 09.30 - 11.30

Computers, internet… Hoe meer je, je erin verdiept, hoe meer vragen er komen.
Met al deze vragen kun je bij ons terecht tijdens het gratis computerspreekuur. Er is een deskundige medewerker van de Bibliotheek of SeniorWeb aanwezig, die je verder helpt.

Spontane Ontmoetingen | Elke woensdag | 9.30 - 11.30 uur

De vrijwilligers van het Bornse burgerinitiatief Zelfregieteam Borne organiseren wekelijks ‘Spontane ontmoetingen’ in de bibliotheek in het Kulturhus. Dit zijn ontmoetingsmomenten voor mensen van alle leeftijden, soorten en maten, die behoefte hebben aan een praatje.

Hulp bij digitale overheid | Elke donderdag | 10.00 - 12.00 uur

Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek.

Omgaan met Stress | Elke donderdag | 15.00 - 17.00 uur

Ervaar je veel stress, heb je moeite met veranderingen, voel je je down, kun je moeilijk loslaten of maak je een rouwproces door? Laten we samen kijken wat jou kan helpen om je weer beter te gaan voelen.

Geld & Formulieren | Elke vrijdag | 9.00 - 10.00 uur

Heb je een financiële vraag, of hulp nodig bij het aanvragen van een regeling of vergoeding. Zoek je hulp bij het oplossen van een betalingsachterstand of schuld, ontving je een lastige brief, of wil je hulp bij het invullen van een formulier. Je kunt hiervoor terecht bij het Geld & Formulieren inloopspreekuur.

OV-advies | 17 februari (telefonisch) |13.30 - 15.00 uur

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg met uw vragen tijdens het telefonisch spreekuur. Zij zijn op de volgende werkdagen bereikbaar op telefoonnummer: 038 30 37 010.

Onderwijsvragen 4 t/m 12 jaar | 2 maart | 9-00 - 11.00 uur

Elke 1e woensdag van de maand van 9.00-11.00 uur achter het Raad & Daad bureau in de bibliotheek.

Voor vragen over het leren van je kind van 4-12 jaar.

Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bij Bos Bedden Nijverdal 20 uur geleden
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 22 uur geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 23 apr, 16:22
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 apr, 14:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 23 apr, 14:10
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 23 apr, 13:13
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 23 apr, 12:57
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 23 apr, 11:55