Afbeelding

Programma Kulturhus Borne voor komende week

Algemeen

Wat staat er op het programma bij het Kulturhus Borne voor komende week? We nemen even de hoogtepunten door.

Filmhuis Borne: Druk
Op woensdag 16 februari toont het Filmhuis Borne ‘Druk’. Deze film won de Oscar voor Beste niet-Engelstalige film en dat is niet voor niets. De film gaat over vier uitgebluste leraren die beginnen aan een gewaagd experiment: elke dag voor de les een slokje alcohol. Want een half promille alcohol in je bloed neemt – volgens de Noorse psycholoog Finn Skårderud – remmingen weg, waardoor ze leuker en creatiever worden. De eerste resultaten zijn zeer positief; de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Maar het experiment blijkt grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht. Aanvang 20.00 uur | € 9,50 (Vrienden van Filmhuis Borne € 6,50) | Tickets via www.kulturhusborne.nl

KidsBios - Geheim agent Marnie (6+)
Woensdag 23 februari kun je gezellig naar KidsBios in de vakantie! Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De verwende huiskat Marnie Zonlicht woont samen met haar baasje Rosalie in Sufstad. Ze is nog nooit buiten geweest en kent de ‘echte wereld’ alleen door de ogen van haar favoriete misdaadprogramma ‘Agent Ohura’. Op een dag staat de broer van Rosalie (ome Paul) op de stoep, en hij laat Marnie geloven dat hij geheim agent is. Paul haat katten, en door haar er in te luizen eindigt Marnie op een ‘geheime missie’ in een doos onderweg naar de Noordpool. Maar de doos valt van de bezorgbus en belandt in een weiland waar ze Elvis (een laffe waakhond, vluchtend voor zijn baasje boer Hoon), Mambo Jambo (een ‘zebra’ die graag het circus in wil) en Eisbrand (een haan die op zoek is naar innerlijke vrede, en op de vlucht om niet in de kippensoep te belanden) ontmoet, en samen gaan ze op avontuur om de mysterieuze inbraken in Sufstad op te lossen. Aanvang 14.00 uur. Einde 15.30 uur. Entree € 4,50.

Lennon and McCartney
Zondag 20 februari. The Beatles! Heerlijk wegmijmeren bij liedjes van John Lennon en Paul McCartney op een zondagmiddag. Klinkt dat niet heerlijk ontspannen? Nou, dat is het ook! Met hun muzikale precisie en weergaloze tweestemmigheid weerspiegelen Jop Wijlacker en Dennis Kolen de symbiose van het grootste en meest succesvolle schrijversduo allertijden. Aanvang: 15.00 uur | €21,00 | Tickets via www.kulturhusborne.nl

Muziekcafé Borne
Zaterdag 19 februari. Het Muziekcafé Borne pakt de draad weer op! Er kan en mag weer worden gekletst, gelachen, gedanst, meegezongen! Om zoveel mogelijk muzikanten en zangers een podium te bieden wordt deze herstart gevierd met een mini muziekcafé festival op zaterdag 19 februari in de foyer van het Kulturhus Borne. De volgende bands treden op: Reborne, N’Joy en Powerfactory. Aanvang: 20.00 uur | Toegang is gratis.

Online KidsLab – Ontwerp je eigen textielsticker (9-12 jaar)
Woensdag 23 februari. Normale stickers ken je natuurlijk, die plak je voornamelijk op papier. Maar wist je dat er ook speciale stickers zijn voor op stof? Dit noemen we textielstickers. Met behulp van een strijkbout kan je deze op je kleding of tas plakken. In deze online KidsLab ga je zelf een textielsticker ontwerpen met behulp van het gratis programma Inkscape. Maak bijvoorbeeld een bloem voor op je tas of een voetbal voor op je T-shirt. Aanvang: 15.00 uur | gratis | Online meedoen via www.kulturhusborne.nl 

High Tech workshop: Upcycling van kleding 8 - 12 jaar
Dinsdag 22 februari. Tijdens deze workshop ga je een zelf meegenomen kledingstuk (of stukken) verwerken tot een nieuw product, upcyclen dus! Je leert hoe een borduurmachine, naaimachine en plotter werken en gaat er daarna mee aan de slag voor je eigen kledingstuk. Er zijn twaalf plekken per groep beschikbaar en vol is vol! Groep 1: 10.30 tot 12.00 uur, Groep 2: 13.00 tot 14.30 uur | gratis | Aanmelden via www.kulturhusborne.nl

Gratis inloop raad & daad 
Wekelijks zijn er diverse gratis inloopspreekuren bij Kulturhus Borne, waar iedereen van harte welkom is.

Computerspreekuur | 15 februari | 9.30 – 11.30 uur
Computers, internet… Hoe meer u zich er in verdiept, hoe meer vragen er komen.
Met al deze vragen kun je bij ons terecht tijdens het gratis computerspreekuur.

Taalcafé Borne | 23 februari | 9.30 – 11.00 uur
Ken je of ben je iemand die graag de Nederlandse taal beter wil leren? In het Taalcafé kunnen mensen op gezellige en ontspannen manier oefenen met de Nederlandse taal.

Spontane Ontmoetingen | Elke woensdag | 9.30 - 11.30 uur
De vrijwilligers van het Bornse burgerinitiatief Zelfregieteam Borne organiseren wekelijks ‘Spontane ontmoetingen’ in de bibliotheek in het Kulturhus. Dit zijn ontmoetingsmomenten voor mensen van alle leeftijden, soorten en maten, die behoefte hebben aan een praatje.

Hulp bij digitale overheid | Elke donderdag | 10.00 - 12.00 uur
Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek.

Omgaan met Stress | Elke donderdag | 15.00 - 17.00 uur
Ervaar je veel stress, heb je moeite met veranderingen, voel je je down, kun je moeilijk loslaten of maak je een rouwproces door? Laten we samen kijken wat jou kan helpen om je weer beter te gaan voelen.

Geld & Formulieren | Elke vrijdag | 9.00 - 10.00 uur
Heb je een financiële vraag, of hulp nodig bij het aanvragen van een regeling of vergoeding. Zoek je hulp bij het oplossen van een betalingsachterstand of schuld, ontving je een lastige brief, of wil je hulp bij het invullen van een formulier. Je kunt hiervoor terecht bij het Geld & Formulieren inloopspreekuur.

Filmhuis Borne vertoont de film Just 6.5
Woensdag 23 februari. De politie is op zoek naar een drugsbaron genaamd Naser Khakzad, maar wanneer ze hem eindelijk te pakken krijgen, probeert hij alles wat hij kan bedenken om te ontsnappen en zijn familie te redden. Met deze zinderende misdaadfilm schetst de Iraanse regisseur een gelaagd en somber portret van de war on drugs in zijn land. Aanvang 20.15 uur | €9,50 (Vrienden van Filmhuis Borne €6,50) | Tickets via www.kulturhusborne.nl

Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 18 uur geleden
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 20 uur geleden
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 16 apr, 14:11
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 13:25