Afbeelding

Regiobank helpt Lotte en haar ouders

Algemeen

BORNE - Stralend van geluk namen Marloes en Martin de Kats de officiële papieren in ontvangst. Met hulp van Monic Pluimers, eigenaar van Baartman Assurantiën is de financiering voor verbouwing van hun huis helemaal rond gekomen. Het paar is de ouders van de tweeling Finn en Lotte. Na een moeizame zwangerschap werden de twee baby’s geboren, maar bleken al gauw zorgenkindjes te zijn. Lotte bleek nagenoeg blind en Finn lijdt aan de immuunziekte idiopathische ketonische hypoglykemie. Dat is een vorm van diabetes waarbij teveel suiker wordt aangemaakt en de bloedsuikerspiegel daalt.

De tweeling is inmiddels drie jaar en om Lotte te helpen te helpen zou veel licht uitkomst kunnen brengen, maar dan doemt het tweede probleem op: Lotte lijdt aan een vorm van albinisme en kan geen direct licht verdragen. Daarom willen Martin en Marloes dolgraag het huis aanpassen. Dat houdt in: screens voor de ramen, een lichtplan met medicinale verlichting, een nieuwe gladde vloer in de woonkamer, een keuken zonder speelse hoekjes en muren zonder oneffenheden. De badkamer en het toilet zouden eveneens aangepast moeten worden, net als de trap. Maar het jonge gezin heeft de woning pas in 2016 gekocht en beschikt niet over voldoende reserves om deze verbouwing te kunnen betalen. Het gaat al gauw om zo’n 35.000 euro. Ondersteuning via de gangbare wegen is nog niet gelukt. Ze hebben daarom hun toevlucht gezocht tot een crowdfunding. Op Doneeractie.nl is al een mooi bedrag binnen gekomen. Maar niet genoeg.

Monic Pluimers las het artikel in deze krant en de situatie greep haar erg aan. Ze besloot te helpen. ‘’De Regiobank ondersteunt regelmatig een goed doel op lokaal niveau, dus ik stelde voor om deze situatie voor te leggen.’’ Het bleek echter niet zo eenvoudig dan aanvankelijk gedacht, het dossier bleek heel complex. Dat kwam voornamelijk vanwege de WIA-uitkering van Marloes. Monic liet zich echter niet zo maar uit het veld slaan en besloot zich vast te bijten in de materie. ‘’Ik denk altijd in oplossingen, hoe donker de situatie ook is.’’. Ze schreef een goed onderbouwd explain, voegde daar het krantenartikel en de video van RTV Borne bij en tevens haar oplossing van het probleem. ‘’Het was veel werk, maar ik ben superblij dat het uiteindelijk toch gelukt is!’’ straalt de ondernemer. Marloes en Martin kunnen hun huis aan laten passen. Samen met de giften op Doneeractie.nl kan het huis geheel op de tweeling worden aangepast. ‘’We wonen op de Stroom Esch. Ons huis ligt op het zuiden, dat betekent veel zonlicht. Voor ons misschien heerlijk maar voor Lotte funest. We moesten haar regelmatig naar mijn ouders brengen, omdat ze bij ons niet kon functioneren’’, verklaart Marloes. Daar komt nu gelukkig een einde aan. Binnenkort passeert de akte en dan kan de bouw beginnen! A.H.

Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 10 uur geleden
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 12 uur geleden
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 16 apr, 14:11
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 13:25