De Prinsen is gevestigd op een markante locatie; een voormalig schoolgebouw. Een mooie locatie voor de wijnwinkel en voor de mooie eetfeestjes.
De Prinsen is gevestigd op een markante locatie; een voormalig schoolgebouw. Een mooie locatie voor de wijnwinkel en voor de mooie eetfeestjes.

De Prinsen: thuis culinair genieten

Algemeen

Wijnkoperij en restaurant De Prinsen in Zenderen is dé plek voor liefhebbers van lekker eten en heerlijke bijpassende wijnen. Maar dit genieten hoeft niet alleen maar buiten de deur! De Prinsen biedt namelijk ook heerlijke foodboxen aan, om doordeweeks of in het weekend te genieten van lekker eten.

ZENDEREN - De Prinsen werd in 1996 opgericht als wijnkoperij en wijnwinkel. Gevestigd op een markante locatie; de voormalige Christelijke basisschool De Prinsen. Deze werd in 1920 gebouwd. Waar ooit de kinderen speelden worden tegenwoordig heerlijke maaltijden bereid in een moderne keuken.

De Prinsen is gericht op de fijnproever. Het restaurant biedt uiteenlopende mogelijkheden voor diners voor groepen vanaf zo’n 25 mensen. Denk bijvoorbeeld aan een huwelijksdiner, een uitgebreide barbecue met een grotere familie of juist een leuk vorkjesdiner, perfect om te netwerken. Daarnaast verzorgt De Prinsen naar wens catering op locatie en ze hebben een eigen foodtruck die voor bijvoorbeeld evenementen ingezet kan worden met bijpassende gerechten. Een heel veelzijdig bedrijf dus.

De coronacrisis had uiteraard ook een impact op De Prinsen; met de lockdowns moest men dicht. Zo ontstond het idee om foodboxen aan te gaan bieden. Deze waren al snel een succes aldus eigenaar Erik Bos. “Mensen wilden toch genieten van lekker eten, of dit nu hier was of thuis. Het is ook gewoon makkelijk dat je zelf eens niet hoeft te koken. Bovendien maken we ook gezondere maaltijden dan wat veel bezorgrestaurants aanbieden.”

Men kan doordeweeks praktische maaltijdboxen bestellen, met keuze uit vlees, vis of vegetarisch. Deze hebben wekelijks een andere samenstelling met een leuke variëteit aan wereldse gerechten. Deze maaltijden kosten dan 15 euro per persoon. Bestellen gaat gemakkelijk via WhatsApp of de website en betalen kan via een Tikkie of bij afhalen. Vervolgens kunnen de boxen ‘s middags afgehaald worden of men kan ze laten bezorgen.

De weekendboxen zijn uitgebreider; deze omvatten 3-gangen diners voor 2 met een prijs van 29,95 euro per persoon. Deze kan men op vrijdag, zaterdag en zondag bestellen. Hier pakt De Prinsen graag écht mee uit: een complete maaltijd met een passende fles wijn. Echt iets waar je de tijd voor neemt om van te genieten. De Prinsen stelt ook regelmatig thematische boxen samen. Denk bijvoorbeeld aan een maaltijdbox voor Valentijnsdag, een Italiaans Sharing Dinner of de ‘Vive La France’-box voor het vakantiegevoel in eigen huis. Voor het weekend kan men tevens de Borrelbox bestellen; een avondvullende box voor 2 tot 4 personen voor 27,50 euro.

Het afhalen van de boxen is uiteraard ook ideaal te combineren met een bezoek aan de wijnwinkel! De Prinsen biedt een uitgebreid en werelds assortiment aan van wijnen tussen de 5 en 35 euro. Er zijn regelmatig nieuwe wijnen te ontdekken. “Momenteel staan de Europese wijnen weer helemaal in de belangstelling; met name Frans en Italiaans.” Dankzij de jarenlange ervaring kunnen zij een passend advies geven voor een goede wijnkeuze voor uzelf, maar ook als geschenk. Bij De Prinsen kan men tevens een proeverij boeken in de sfeervolle Schatkamer. Ideaal voor wie eens het brede assortiment wil proeven of juist toegespitst op een specifieke soort of herkomst.

De Prinsen heeft dus veel te bieden voor de liefhebber van smaakvolle wijnen en gerechten. Kijk voor meer informatie over de diverse boxen, diner- en cateringmogelijkheden op hun website: www.deprinsen.nl of Facebook: ‘’dePrinsen’. De wijnwinkel is geopend op donderdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur. Wijnkoperij en restaurant De Prinsen is gevestigd aan de Hoofdstraat 34 in Zenderen.

In de wijnwinkel is een uitgebreid assortiment wijnen te vinden uit alle windstreken.
Afbeelding
Goed omgaan met leuke media 1 uur geleden
Verschillende lokalen waren keurig ingericht met de meest uiteenlopende artikelen.
De deur gaat nu echt op slot bij de Jan Ligthartschool 22 uur geleden
Afbeelding
Mooie tweede plaats voor het Bornse dam-team 23 uur geleden
De groep genoot volop van de gezellige middag.
High tea voor de hulptroepen van Grethe gisteren
Roeien is een gezellige, uitdagende sport. Kom ook eens langs voor een kennismaking op de open dag van Tubantia.
De Roeivereniging Tubantia gooit haar deuren weer open! 26 mrt, 15:37
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 26 mrt, 14:36
Afbeelding
Palmpasenoptocht: mooie traditie! 26 mrt, 13:55
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: Stil protest is soms erg effectief... 26 mrt, 13:54