De Dutch Choral Singers staan garant voor een bijzonder concert op een even zo bijzondere locatie. Puur genieten dus voor de liefhebber!
De Dutch Choral Singers staan garant voor een bijzonder concert op een even zo bijzondere locatie. Puur genieten dus voor de liefhebber!

Concert Dutch Choral Singers: The Crucifixion

Algemeen

The Crucifixion van John Stainer wordt op zaterdag 9 april in Oude Kerk van Borne uitgevoerd door Dutch Choral Singers Groningen & Twente onder leiding van choirmaster Henk de Vries. Organist: Vincent Hensen Oosterdijk. Bas: Peter van Dijk. Tenor: Olivier Kemler. Aanvangstijd: 20:00 uur. Toegang kost 15 euro. 

BORNE - John Stainer (1840 - 1901) was een Engelse componist en organist. Zijn muziek was tijdens zijn leven erg populair, maar vandaag de dag een stuk minder. Een uitzondering is het oratorium The Crucifixion uit 1887 dat nog steeds frequent wordt uitgevoerd in de tijd voor Pasen. In zekere zin kan The Crucifixion gezien worden als het Anglicaanse antwoord op de passies van Bach. De tekst van het werk volgt het Bijbelse Lijdensverhaal en wordt onderbroken door meditatieve en devote teksten, recitatieven en aria’s gezongen door de tenor en de bas. De koralen zijn juweeltjes waarvan Stainer de melodieën zelf schreef en die destijds in Engeland door alle aanwezigen werden meegezongen. Het concert is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Borne en Prins Bernard Cultuurfonds Overijssel. Het koor Dutch Choral Singers Twente presenteert zich voor het eerst in een concert.

Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bij Bos Bedden Nijverdal 14 uur geleden
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 16 uur geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 23 apr, 16:22
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 apr, 14:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 23 apr, 14:10
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 23 apr, 13:13
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 23 apr, 12:57
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 23 apr, 11:55