Afbeelding

Fraaie derde plaats voor dam-team

Algemeen

BORNE - Het was zo spannend in de onderlinge. Voor Jos Moorman was de partij wel heel snel afgelopen. Net de koffie opgedronken en dan in de Coupe Philippe lopen. Michiel Hagreis profiteerde uiteraard. Bart Venneker werd hardhandig onderuit gehaald door Johan Essink. Loes Grooters won van Arie Hanegraaf. Ze kreeg een vrije doorloop naar dam. 

Peter van Esch kon op fraaie wijze remise forceren maar verloor van Jan Koerselman. Willem Buschers deed even geen zet controle en werd weg gecombineerd door Hans van der Zon. In een prachtige partij werd Gerard Santen vast gezet door een positioneel goed onderlegd spelende Gerrit Bosch. Fons ten Broeke stond eigenlijk totaal gewonnen maar liet dat voordeel enigszins verwateren en verloor zelfs nog van Dexter Oude Egberink. In een zeldzame vlaag van damblindheid wou hij de dam van zijn tegenstander als schijf laten slaan en gaf zo pardoes drie schijven en een dam weg. Een bijzonder lange partij was die tussen Yuen Wong en Henk de Lange. Yuen miste twee keer de winst en in het eindspel kon Henk er uiteindelijk nog remise uit peuteren. Zaterdag speelde Borne tegen Dios Achterhoek 2. Frank Krijnen won al snel door en fraaie combinatie. Michiel Hagreis miste een theoretische winst die achter het bord lastig is te vinden. Nico Rosink ontsnapte aan een nederlaag doordat zijn tegenstander een krachtzet over het hoofd zag. Matthijs van Hofwegen won door middel van oppositie nadat zijn tegenstander eerder al een remise aanbod had afgeslagen.

Eind-conclusie: niemand heeft verloren en een mooie 10-6 overwinning en een keurige derde plaats in de eindrangschikking.

Uitslagen onderlinge:

J.Essink- B.Venneker 2-0

L.Grooters- A.Hanegraaf 2-0

H. de Lange - Y.Wong 1-1

J.Moorman- M.Hagreis 0-2

F. ten Broeke- D. Oude Egberink 0-2

P. van Esch- J.Koerselman 0-2

H. van der Zon- W.Buschers 2-0

G.Bosch- G. Santen 2-0

Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 18 uur geleden
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 20 uur geleden
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 16 apr, 14:11
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 13:25