Afbeelding

Extensief maaibeleid uitgebreid in Borne

Algemeen

BORNE - In vroeger jaren was het gebruikelijk dat gemeenten zorgden voor strak, ordentelijk openbaar groen. Met gras als een biljartlaken. Want: dit geeft een verzorgde indruk, zo was de gedachte. Veel gemeenten zijn hier echter van af gestapt, zo ook Borne. In plaats van intensief, kiest men nu voor extensief maaibeleid.

De gemeente is vorig jaar begonnen met exensief maaien in de openbare ruimte van met name de Bornsche Maten en Veldkamp. Hierbij laat de gemeente het gras groeien op plekken waar dan niet hinderlijk is. Wel maait men dan rondom deze locaties een strook intensief, om te voorkomen dat er beplanting over de weg gaat hangen. Dit heeft diverse voordelen: zo krijgen bloemen en kruiden meer ruimte on te groeien. Dit is dan weer gunstig voor onder meer insecten en vogels, die weer helpen in de strijd tegen de eikenprocessierups. Hoe beter de leefomgeving is voor insecten, hoe kleiner de rupsenoverlast aldus de gemeente.

De gemeente gaat dit maaibeleid nu uitbreiden en in andere delen van de openbare ruimte toepassen. Men snapt dat dit voor sommige mensen even wennen zal zijn. Wel doet men dus het nodige om overlast te beperken, met het intensief maaien van de randen.

Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 14 uur geleden
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 16 uur geleden
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 16 apr, 14:11
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 13:25