Het Borns Kleinkoor organiseert dit evenement ter gelegenheid van de viering van zijn 80-jarig bestaan.
Het Borns Kleinkoor organiseert dit evenement ter gelegenheid van de viering van zijn 80-jarig bestaan.

Doe mee met het ‘Groot Borns Vrijheidskoor’ op donderdag 5 mei!

Algemeen

Ter viering van 77 jaar vrijheid organiseert het Borns Kleinkoor op de vroege avond van 5 mei as. een groots zangfestijn op het plein voor het Kulturhus de Bijenkorf. De feestelijke opzet is dat zo veel mogelijk inwoners van Borne en omgeving naar het Kulturhus komen en zich verenigen tot één’ Groot Borns Vrijheidskoor”.

BORNE - En dan samen liederen zingen van en voor ‘Vrijheid, Vrede en Verbinding’. Omdat vrijheid en vrede niet vanzelf spreken, zoals Oekraïne ons ook weer leert . 

Wat zal het fantastisch zijn als het lukt om zo van alle kanten in Borne toe te stromen en onze vrijheid op 5 mei massaal in gedeelde vrolijkheid en uitbundige zang te vieren en te gedenken. Dat geeft emoties en verbindt. Dat neem je mee naar huis. Ook prachtig om de kinderen daarin mee te laten delen.

Het feest heeft de vorm van een Sing-in met liederen die de meeste mensen wel kennen en zo kunnen meezingen. Bij voorbeeld het welbekende lied “We ‘ll meet again”. Ten minste negen koren werken mee; zij treden niet op, maar geven ‘body’ aan de samenzang. Een mogelijk hoogtepunt in het programma is het zeer succesvolle toekomstgerichte droomlied ‘One day” van Matisyahu. (Zie op YouTube m.n. de Haifa-uitvoering). Dat is nog minder bekend, maar zal door de koren vooraf worden geoefend. Op zaterdagmorgen 23 april vindt voor de koren om 9.45 uur en om 11.15 uur een laatste gezamenlijke repetitie plaats in de Stefanshof. Individuele zangers zijn ook van harte welkom.

Op 5 mei is ieder welkom op het Kulturhusplein, vanaf 19.00 uur; dan start het inzingen. Het zangprogramma begint om 19.30 uur en duurt tot circa 20.30 uur. Het geheel staat onder leiding van de Bornse dirigent Bram van der Beek. De eveneens Bornse pianist Jos Beunders verzorgt de muzikale begeleiding op de piano. Bij slecht weer biedt het Kulturhus onderdak. Het Kulturhusplein zal verder getooid zijn met blauw-gele vlaggen, ter ondersteuning van de eventueel aanwezige en deelnemende Oekraïners. Het parkeerterrein is tijdelijk niet toegankelijk voor auto’s. Gelieve dus zoveel mogelijk lopend of per fiets te komen.

Het Borns Kleinkoor organiseert dit evenement ter gelegenheid van de viering van zijn 80-jarig bestaan. ‘Je samen verbinden in zang en muziek en daarvan genieten’ is kernwaarde van het koor. Voor actuele informatie: www.bornskleinkoor.nl (o.a. programma, oefentekst en muziek voor ‘One day’) .

Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bij Bos Bedden Nijverdal 9 uur geleden
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 12 uur geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 23 apr, 16:22
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 23 apr, 14:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 23 apr, 14:10
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 23 apr, 13:13
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 23 apr, 12:57
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 23 apr, 11:55