Elyne Nijhuis is een van de zes versterkingen voor Apollo 8
Elyne Nijhuis is een van de zes versterkingen voor Apollo 8 Foto: Rudy van 't Rood Copyright rudyvantrood@gmail.com

Zes nieuwelingen bij selectie van Apollo 8

Algemeen

Zes nieuwe speelsters worden komend volleybalseizoen bijr Apollo 8 aan de selectie toegevoegd, Charlotte Haar, Jorieke Bodde, Lisa Louwrink, Noa Krikhaar, Lotte van der Horst en Elyne Nijhuis 

Charlotte Haar
Charlotte Haar is met volleyballen begonnen bij Scylla in Wageningen. Daarna maakte ze de stap naar het Talentteam om vervolgens vier jaar bij streekgenoot Eurosped te volleyballen op het hoogste niveau. Na een jaar niet te hebben gevolleybald speelt ze dit seizoen bij FAST.

‘Met Charlotte halen we een ervaren volleybalster in huis die weet wat het is om in Twente op hoog niveau te spelen. Zij heeft een aantal jaren met Eurosped al in de top van Nederland gespeeld. Charlotte is een technisch vaardige speelster die straks de aanvalsters in stelling moet gaan brengen’, vertellen de trainers Thijs en Bart Oosting.

Jorieke Bodde
De Oldenzaalse Jorieke Bodde komt over van Set Up’65 en speelde daarvoor voor SCU Emlichheim, Set Up’65 en VV Lutheria en komt Apollo 8 versterken op de diagonaal positie. Thijs en Bart Oosting. ‘Met Jorieke halen we een ervaren en ambitieuze speelster binnen voor Dames 1. Zij heeft internationale ervaring opgedaan in Duitsland bij Emlicheim waar zij twee seizoenen geleden uit kwam in de 2e Bundesliga. Jorieke heeft aan het net een gevaarlijke aanval met haar linkerhand. Ook achter de drie meter weet zij daar veelvuldig mee te scoren. Zij beschikt daarnaast over een topspin sprong service. Het zorgt voor een betere verdeling van variatie in onze services die we hebben binnen het team’.

‘Ik vind Apollo 8 een ambitieuze en professionele club die in een mooie positieve ontwikkeling zit en de laatste twee jaar in de top van de Eredivisie meedraait’, zegt Jorieke Bodde. ‘Het lijkt me super gaaf om hier een onderdeel van te zijn en mezelf binnen deze club te ontwikkelen. 

Lotte van der Horst
De 24-jarige Lotte komt over van Peelpush uit Meijel. Thijs en Bart Oosting zijn verheugd met de komst van Lotte. ‘Met Lotte komt er een ervaren eredivisie speelster met veel drive. Zij viel ons de laatste jaren op vanwege haar power in de aanval’.

‘Ik kreeg een goed gevoel bij de staf en club met mooie doelstellingen en ambities’ licht Lotte toe. 

Elyne Nijhuis
Elyne Nijhuis uit De Lutte komt over van Set Up’65 en blijft in Twente op topniveau volleyballen. ‘Elyne is een speelster die we al een tijdje volgen. Elyne, is een Twentse speelster die de mogelijkheden heeft om zich te ontwikkelen tot een van de betere speelsters van de eredivisie. Met haar lengte van 1.91 meter gaat zij de concurrentie aan met de andere twee middenaanvalsters in onze selectie. In de uitwedstrijd tegen Setup’65 liet Elyne bovendien al zien over een zeer sterke service te beschikken’, zeggen Thijs en Bart Oosting. ‘Ik zie de stap naar Apollo 8 als een mooie uitdaging en wil me graag verder ontwikkelen in een nieuw team’, vertelt de nieuwe middenspeelster.

Lisa Louwrink
Lisa is afkomstig uit de jeugdopleiding van Apollo 8 en trainde het afgelopen jaar al mee met de eerste selectie. Ze maakte al haar debuut in de eredivisie en wordt met ingang van seizoen 22-23 definitief aan de selectie toegevoegd. ‘Lisa is een speelster die als aanvalster verassend uit de hoek kan komen. Het doorstromen van Lisa is niet alleen verdienste haar harde werken, maar ook van de inspanningen en kwaliteiten van de trainers uit de selectielijn van Apollo 8’, aldus trainers Thijs en Bart Oosting.

Noa Krikhaar
Noa is een ambitieuze talentvolle speelster die overkomt van Krekkers uit Harbrinkhoek. Eerder speelde zij voor Tornado uit Geesteren. Zij komt ook op Papendal uit voor jeugd oranje als libero. ‘Met Noa halen we een libero in huis die veel potentie heeft. Haar wilskracht om ballen van de grond te halen in de verdediging en haar enthousiasme die ze meebrengt maakt het dat Noa een goede toevoeging is op de selectie’ lichten Thijs en Bart Oosting toe.

‘Ik kreeg de kans om de overstap te maken naar Apollo 8, vertelt Noa. ‘Meer uitdaging en ik wil steeds hoger spelen. Ik denk dat ik hier veel kan leren.

Het is voor mij een nieuwe ervaring met een team dat op een hoger niveau speelt. Ik kijk er naar uit om het team te leren kennen, andere trainers te krijgen zodat ik daar weer veel van te gaan leren’. 

Apollo 8 is bijzonder trots dat een speelster uit de eigen jeugdopleiding de stap naar de eerste selectie maakt dat uitkomt in de eredivisie. Wij wensen Lisa heel veel succes en volleybalplezier. Wij heten Noa van harte welkom bij Apollo 8. We komen je graag bewonderen in het Apollo 8 shirt.

Afbeelding
Living Statues voor Sri Lanka 2 uur geleden
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor Mooi Weer Festival 3 uur geleden
Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub gisteren
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 18 apr, 12:20
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36