<p>Het koor enthousiast zingend tijdens een optreden.&nbsp;</p>

Het koor enthousiast zingend tijdens een optreden. 

(Foto: )

‘Plezier in het zingen staat voorop’

Popkoor AmaZing Hengelo Ladies Choir zoekt versterking. Het koor bestaat uit zo’n 35 leden. Meer zangeressen zijn welkom. “Vijftig is het maximum. Het zou mooi zijn als we de komende weken meer leden krijgen. Jong en oud is welkom”, zegt voorzitter Bea Driessen. 

HENGELO - AmaZing Hengelo Ladies Choir is een vrouwenkoor. Alleen vrouwen kunnen meezingen. Het zingen met elkaar vinden ze leuk en schept een band. “Het is ook een heel sociale vereniging. Tijdens de coronapandemie hebben we voor verbinding gezorgd door allerlei acties. Maar nu repeteren we weer en volgen de eerste optredens”, zegt Driessen. Het koor bestaat sinds 2018. Van allerlei liedjes worden er gezongen. Het repertoire bestaat uit afwisselende nummers van onder anderen Kensington, Pink, Ed Sheeran, Adele en Bløf. “Helaas heeft corona ervoor gezorgd dat de afgelopen twee jaar veel repetities en optredens niet door konden gaan. Maar gelukkig is het koor overeind gebleven.” Tijdens de coronapandemie zijn er tassenacties gehouden. Leden kregen tassen met daarin allerlei lekkernijen. “Ook zijn er kaarten gestuurd en is er een filmpje gemaakt.” Maar inmiddels zijn de leden weer enthousiast begonnen met repeteren en zingen. Dat gebeurt op de dinsdagavonden in kulturhus Hasselo. De ambitie van AmaZing Hengelo Ladies Choir is nog steeds om het grootste ladies only popkoor van Hengelo en omstreken te worden. Daarom is het koor op zoek naar vrouwen van alle leeftijden die zingen leuk vinden. “Naast zingen staat gezelligheid hoog in het vaandel. Ervaring met zingen in een koor is geen voorwaarde. Het plezier in het zingen staat voorop”, laat de voorzitster weten. Belangstellenden hoeven dus geen drempelvrees te hebben. “Samen zingen is leuk. Vrouwen zijn van harte welkom om twee keer mee te komen repeteren. De eerste twee repetities zijn gratis.” In de afgelopen weken heeft het koor al twee nieuwe leden kunnen begroeten. Maar meer belangstellenden zijn dus welkom. “De eerste vijf nieuwe dames krijgen een goody-bag als ze lid worden.”

De repetities zijn wekelijks op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in kulturhus Hasselo aan de Henry Woodstraat 62 in Hengelo. Het koor staat onder leiding van dirigent Albert van Eldik. De eerste twee optredens zijn op zaterdag 21 mei in Holten en zaterdag 11 juni in Hengelo. Op die dagen wordt in Holten en Hengelo een korenfestival gehouden.

www.amazinghengelo.nl 

Meer berichten