<p>De Bornse organist Maarten Wilmink geeft op 21 mei een optreden in de Kristalkerk in Hengelo. Met een stukje verdieping van het muzikale programma.</p>

De Bornse organist Maarten Wilmink geeft op 21 mei een optreden in de Kristalkerk in Hengelo. Met een stukje verdieping van het muzikale programma.

(Foto: )

Bornse organist speelt in de Kristalkerk in Hengelo

De Bornse organist Maarten Wilmink bespeelt op 21 mei het orgel in de Kristalkerk in Hengelo.

HENGELO - Wat maakt de muziek die Bach voor het orgel componeerde zo bijzonder? Daarover vertelt Maarten Wilmink op 21 mei voorafgaand aan zijn Bach concert in de Kristalkerk te Hengelo. Vijf composities van Bach worden vervolgens uitgevoerd door Maarten op het orgel in de Kristalkerk, dat zich uitstekend leent voor deze composities, zoals de Toccata, Adagio and Fuge (C-dur) (BWV 564) en het Dritter Teil der Clavier-Ubung. (Alein Gott in der Hoh sei Ehr (BWV 676)

Maarten Wilmink is voor velen bekend; hij groeide op in Borne en studeert sinds 2019 aan het conservatorium in Rotterdam. Maarten verzorgt concerten zowel in het binnen- als buitenland. Sinds 2022 is hij organist dirigent in de St Stephanuskerk te Borne. Hij won verschillende prijzen zoals in 2021 de eerste prijs van het Quintus -Concours in Kampen. Om 15.00 begint het concert en daaraan voorafgaand om 14.30 uur geeft Maarten een toelichting op het programma voor belangstellenden. De Kristalkerk is te vinden aan de P.C. Hooftlaan 210 in Hengelo.

Meer berichten