Afbeelding

Fiets(weizen)toertocht vanuit hartje Deurningen

Algemeen

Zondag 29 mei houden Wielerclub ‘t Rauwe Zakie, Wielerclub NEO Borne en Rotary club Hengelo-Driene de jaarlijkse Weizentocht. Dit is een fietstoertocht die start vanuit hartje Deurningen en gaat over de mooiste wegen in het glooiende landschap van onze regio. 

DEURNINGEN - Na afloop van de tocht start het Pelle’s Wit&Weizen festival waarbij het genot van een vers getapt wit biertje zorgt voor de nodige ontspanning. De sportieve fietsers worden tussen 08.00 en 09.00 bij Pelle’s ontvangen met koffie en krentenwegge, waarna er gekozen kan worden voor een tocht van 70 of 125 kilometer. Na de eerste lus kunnen de deelnemers in Deurningen nieuwe energie opdoen bij de goed verzorgde pauze plek, waarna vervolgens de tweede lus kan worden gefietst. Families zijn ook van harte welkom, zij kunnen een gezellige toertocht fietsen van 30 kilometer rondom het dorp Deurningen en starten tussen 13.00 en 14.00 bij Pelle’s. Ook bij de familietocht is er halverwege een pauze plek ingericht. Na de tocht kunnen de deelnemers de fiets in de bewaakte fietsenstalling plaatsen, zodat ze optimaal kunnen genieten van het Pelle’s Wit&Weizen festival. 

De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 6 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 8 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 8 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 9 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 9 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 10 uur geleden
Afbeelding
Ruime overwinning NEO 11 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 13 uur geleden